zenesz_logo.pngA Rocktron által gyártott előerősítőket, erősítőket, rack effekteket, pedálokat olyan bandák és gitárosok használják, mint a Def Leppard, az Iron Maiden, a Rammstein, vagy Gus G és Richie Sambora.

 

s-l1600_700x.jpg

 

 

Mi most a napokban debütáló a Rocktron ValveSonic Plexit mutatjuk be, ami az első teljesen csöves előerősítő a ValveSonic kínálatában. Az LA Custommal közösen fejlesztett gitár-előerősítőbe belepakolták az ikonikus brit plexi erősítők vintage hangzásait a ’60-as évek korai erősítőitől kezdve, a ’70-es évek aréna rock hangzásain keresztül, a ’80-as évek “Sunset Strip” korszakának jellemző soundjáig, és mindez egy 1U méretű, rackbe szerelhető dobozban ölt testet.

 

 

s-l1600rear2_700x.jpg

 

 

A megszokott Gain, Volume és EQ potikon felül egy rakás kétállású kapcsoló ad lehetőséget a nekünk tetsző hangzás kialakításához. Az 1-2 kapcsoló segítségével pillanatok alatt válthatunk a „modern” brit erősítőkön használatos bemenő jelszint és a kövérebb „klasszikus” vintage erősítőkre jellemző bemeneti jelszint között. A Boost kapcsoló „+” kapcsolóval összehangolva működik. Ha Boost kikapcsolt állásban van a + kapcsoló sem működik. Amikor a Boost kapcsolót aktiváljuk és a + kapcsoló az alsó állásban van, olyan extra boostolt hangzást kapunk, ami a tradicionális, ’80-as évek brit hangzását idézi. A + kapcsolót is bekapcsolva további gainhez jutunk, ez már a ’90-es évek Sunset Strip érájába repíti a ValveSonic Plexit.

 

 

Rocktron-Valvesonic-Plexi-front-back 700x.jpg

 

Nagyításhoz klikk a képre!

 

 

Az Afterburner kapcsoló a Drive potival együtt dolgozik. Ezzel az egyedi kapcsolóval finomhangolhatjuk a drive hangzásunkat. A Bright gombbal öt állás közül választhatunk, öt különböző bright variációt kapunk a brit erősítőkön elterjedt fényes hangzások közül.

 

Ebből a rövid bemutatásból is látszik, hogy a ValveSonic Plexit a hangzásukra igényes gitárosok számára tervezték, és a Plexi a beállítási lehetőségei messze túlmutatnak az átlagoson. Ezt az előerősítőt egy megfelelő végerősítővel párban használva a legjobb brit erősítők hangzását tolhatjuk koncerten, felvételen.

 

Tájékoztató ár: 677 EUR


További részletek: http://www.rocktron.com/valvesonic-plexi.html