zenesz_logo.pngA Fender Champion 600 egy teljes értékű, remekbe szabott tiszta hanggal rendelkező kompakt erősíő, ami kimikrofonozva akár egy kisebb klubban is megállja a helyét.

 

 

Champion600_1.JPG

 

 

A hangszín a 6” hangszóró mérete ellenére teljesen a nagytestvérek hangjára emlékeztet: a csöves hangzáson, de emberi hangerőn gyakorolni kívánó gitárosok legfőbb támasza lehet a cucc, amit egyébként súlyából eredően ( 7kg ) akár egy kézzel is transzportálhatunk a világ végére is.

 

A panel egyszerűsége már-már a lejtőével vetekszik; egy darab hangerőszabályzó poti két darab jack aljzat ( High & Low ) mellett. Ezek egyidejűleg is használhatók, de jelentősége a nagy jelű gitárok tiszta hangszínen tartásánál van igazán. A panel a bekapcsoló gombbal és az ahhoz tartozó visszajelző leddel válik teljessé. A belső hangszóró kábelét kihúzva egy külső – akár nagyobb – min.4 ohm-os hangfalat lehet csatlakoztatni, ezáltal hangerőt növelni, illetve hangszínt vastagítani. Ezt az 1x12” tesztnél használt hangfallal be is bizonyítottuk, az erősítő nagyobb cuccokat megszégyenítő sound-ot produkált. A volume poti kitekerésével finom torzítást generálhatunk, de ez inkább még crunch-nak is csak jóindulattal nevezhető, viszont használható. Az előfokcső egy 12AX7, a végfokban pedig egy 6V6 melegíti a házat és a szívünket.

 

 

Champion600_2.jpg

 

 

 

A retro külcsín egyenesen telitalálat: sokan szerintem még az első – erősítő által produkált - hang előtt elhatározzák, hogy beszereznek egy Champion 600-t, olyan remekbeszabott a két tónusú kivitel. Summa summarum, ezen kis ”russzó” kombók egy egész új, felnövekvő generációt fertőzhetnek meg a csöves hangzás iránti rajongással, amiből utána már nincs menekvés…