zenesz_logo.pngFolytatva a múlt héten megkezdett kétrészes sorozatunkat, újabb mini-mikro méretű, jól használható gyakorló erősítőkkel ismerkedünk meg. Az utolsó modell a mini kategória felső határát súrolja, és akár kisebb bulikon megállja a helyét.

 

MicroCubeGX-large_600x.jpg

 

ROLAND Micro Cube GX

 

Minden idők egyik legnépszerűbb elemes erősítője a közel 10 éve futó, top-seller MICRO CUBE. Az új MICRO CUBE GX megőrizte a legendás előd apró méretét és nagyszerű hangját, emellett pedig számos újdonságot is kínál, mint az i-CUBE LINK, a megnövelt kimeneti teljesítmény, a kromatikus hangoló, vagy a kedvenc beállítások mentésére szolgáló Memória funkció.

 

 

micro_cube_gx_b_top_600x.jpg

 

 

Az erőteljes high-gain EXTREME erősítő modellel már nyolcra bővül a COSM erősítők száma, a beépített effekt szekció pedig a HEAVY OCTAVE típussal egészült ki a vastag, ultra-mély hangzás érdekében. A MICRO CUBE GX új lehetőségeket kínál a gyakorlás és a felvétel készítés terén, minthogy az erősítő egy beépített audio interfészt – i-CUBE LINK – is tartalmaz, ami jól használható iPhone, iPad, vagy iPod eszközökön futó zenei alkalmazásokkal.

 

Az erősítő 6 db AA elemmel, vagy a tartozék AC adapterrel működik.

 

Fontosabb jellemzők


Teljesítmény: 3 W
Hangszóró: 1 x 5”
Méretek: 247 x 172 x 227 mm (szélesség x mélység x magasság)
Súly: 2,7 kg
Ár: 45 900 Ft

http://www.rolandshop.hu/

 

 

 

 

 

line-6-micro-spider-600 cr.jpg

 

LINE 6 Micro Spider

 

A Line 6 Micro Spider a legkönnyebben hordozható Spider modellező erősítő, de ne hagyd, hogy a mérete megtévesszen! Az apró erősítővel négy kitűnő Line 6 Spider III erősítő modellt, egy akusztikus gitárhoz alkalmas modellt, hat beépített effektet, kromatikus hangológépet, felvételhez használható direkt kimenetet is kapunk. Bemeneti szintszabályzóval ellátott mikrofon csatorna, CD/MP3 bemenet, fejhallgató kimenet segíti a gyakorlást.

 

 

Line 6 Micro Spider 5W 600x.jpg

 

 

Az első panelen találjuk a 3 sávos EQ, a Drive, a csatorna hangerő és a Master szabályzókat, vagyis nem mondhatjuk, hogy szűkében lennénk a gitár hangzását alakító lehetőségeknek. A kis kombó 6 db C elemmel, vagy a tartozék adapterrel üzemeltethető.

 

Fontosabb jellemzők


Teljesítmény: 6 W
Hangszóró: 6,5"
Méretek: 241 x 254 x 178 mm (szélesség x magasság x mélység)
Súly: 3,175 kg
Ár: 39 900 Ft
http://www.hangszerdiszkont.hu/line-6-micro-spider-5w-mini?search=LINE%206%20Micro%20Spider&description=true

 

 

 

 

 

 

Peavey Audition_600x.jpg

 

Peavey Audition

 

A Peavey nagyobb erősítőiben is alkalmazott, szabadalmazott TransTube technológiájával ellátott erősítő kiválóan emulálja a csöves erősítők hangzását, ugyanakkor a tranzisztoros erősítő megbízhatóságáról és kényelméről sem kell lemondanunk. 

 

Az abszolút leegyszerűsített kezelőfelületen egy hangerőszabályzó, egy magas és mély hangszín, valamint egy LEAD csatorna kapcsoló áll rendelkezésünkre. A hangerőszabályzóval a hangerőt és a torzítás szintjét is kezelni tudjuk, mert a végfok úgy reagál az előerősítőre, mint egy csöves végerősítő, a hangerő növelésével nő a torzítás mértéke is. Az eredmény dinamikus hangzás és meggyőző, természetes, csöves torzítás. Az első panelen kapott helyet a csendes gyakorláshoz elengedhetetlen fejhallgató kimenet.

 

Fontosabb jellemzők


Teljesítmény: 7 W
Hangszóró: 4”
Méretek: 222 x 232 x 130 mm (magasság x szélesség x mélység)
Súly: 3 kg
Ár: 18 900 Ft
https://www.hangszeraruhaz.hu/peavey-audition-gitarkombo/P25468

 

 

 

 

 

 

 

8973680_650x.jpg

 

Yamaha THR 5


A Yamaha THR 5 erősítő a Yamaha cég folyamatos kutatásainak eredménye, melyben arra kerestek választ, milyen gyakorló erősítőre van szüksége egy mai gitárosnak. Jól használható funkciók, nagyszerű hangzás, hi-fi sztereó hangkép, mindezt belepakolták egy vintage megjelenésű eszközbe, ami inkább tűnik erősítőfejnek, mint kombónak. Ugyanakkor elemmel is üzemeltethető és elég kicsi ahhoz, hogy könnyedén magunkkal vihessük bárhová.

 

 

 

81os5N+p6VL._650x.jpg

 

 

 

Az elképzelés látható módon az volt, hogy valami újat és egyedit nyújtsanak a gitárosoknak, ahelyett, hogy egy nagyobb erősítő mikro változatát készítenék el.

 

A THR 5 nemcsak a gyakorlásban segít, de számos hasznos szolgáltatást nyújt a dalszerzésben és felvételek készítésénél is. Öt népszerű csöves erősítő modellt, négy modulációs effektet, és négy reverb/delay jellegű effektet kínál. Az 1/8 inches AUX bemenetre csatlakoztatott külső eszközök – iPod, tablet, okostelefon, számítógép – is gyönyörű sztereó hangzást produkálnak. Az USB portnak köszönhetően két csatornán küldhetünk jelet a számítógépre és 2 csatornán történik a visszajátszás. Hangológép és fejhallgató kimenet teszi még komfortosabbá a kis Yamahát, ami elemmel, vagy a tartozék hálózati adapterrel is üzemeltethető.

 

Fontosabb jellemzők


Teljesítmény: 10 W
Hangszóró: 2 x 3”
Méretek: 271 x 167 x 120 mm (szélesség x mélység x magasság)
Tartozékok: hálózati adapter, USB kábel, sztereó mini kábel, Cubase AI
Súly: 2 kg
Ár: 64 900 Ft
https://www.hangszeraruhaz.hu/yamaha-thr-5-gitarkombo/P31750

 

 

 

 

 

Mustang I 650x.jpg

 

 

Fender Mustang I V2

A Fender Mustang I V kombó inkább már a mini, semmint a mikro erősítők világába tartozik, de úgy gondoltuk, legyen egy olyan modell is a listán, ami árban még befér a mikro erősítők közé, remek gyakorló erősítő, de akár kisebb klubokban is megállhatja a helyét. A robosztus konstrukciójú, 8 inches hangszóróval szerelt modellező kombó 18 erősítő modellt, 37 nagyszerű effektet és 24 beépített gyári és felhasználói presetet kínál. Ezeket a nagyszerű hangzásokat közvetlenül a zeneszerkesztő programba küldhetjük az USB porton keresztül.

 

 

 

Fender-Mustang-I-V2- 700x.jpg

 

 

 

Természetesen a fejhallgató kimenet, az AUX bemenet és a hangoló sem hiányozhat egy ilyen erősítőről. A Mustanghoz megkapjuk az Ableton Live 8 Fender Editiont és ingyenesen letölthetjük a Fender FUSE szoftvert is.

 

Fontosabb jellemzők


Teljesítmény: 20 W
Hangszóró: 8” Fender Special Design
Méretek: 193 x 400 x 368,3 mm (mélység x szélesség x magasság)
Súly 7,7 kg
Ár: 41 900 Ft

https://www.hangszeraruhaz.hu/fender-mustang-i-v2-gitarkombo/P28933

 

Összegzés

 

A kétrészes írásunkban megemlített erősítők bár nagyjából mind a mikro kategóriába tartoznak, árban és jellegben kissé eltérnek egymástól. Ami közös bennük, az apró méret és két kivételtől eltekintve, az elemmel üzemeltethetőség. A tényleg csak szobadísznek használható játékszereket igyekeztünk kerülni. Csak tippeket akartunk adni, ezért azt javasoljuk, mindig a szubjektív vélemény döntsön, vagyis először el kell dönteni, hogy pontosan mire van szükségünk, majd ki kell próbálni az erősítőt, és utána hozni egy bölcs döntést…