zenesz_logo.pngA VOX a csöves erősítők új generációját indítja útnak a Nutube csövekkel szerelt MVX150 sorozatával.

 

VOX-MVX150H_700x.jpg

 

MVX150H fej

 

 

A VOX innovatív technológiáján alapuló MV50 fejekről és a VX50 kombó sorozatról korábban már írtunk. A VOX csapata most ezt a tényleg forradalmian új Nutube technológiát alkalmazza két új modelljében az MVX150C1 kombóban és az MVX150H fejben. Az utóbbihoz egy teljesen új, Celestion Redback hangszóróval szerelt VOX Black Cab BC112-150 hangfalat is kihozott.

 

A VOX MVX150 sorozatban mind az előerősítő, mind a végfok az új Nutube csőre épül, amit a KORG Corporationnel és a Noritake Itron Corporationnel együttműködve fejlesztettek ki. A Nutube cső ugyanúgy működik, mint egy triódás cső, és ugyanazt a felhangokban gazdag, vastag, meleg hangzást biztosítja, amit a hagyományos vákuum csővek.

 

Mindkét erősítő 150 W-ot teljesít, kétcsatornás kivitelű, a csatornákat lábkapcsolóval is válthatjuk, mint ahogy a beépített digitális zengetőt is kezelhetjük vele. A két csatornát külön Volume, Master Volume és Gain szabályzóval látták el. Az 1. csatornán (Clean/Crunch) egy Tone gombbal és Bright, Fat kapcsolókkal alakíthatjuk a hangszíneket, a 2. csatornán (Rhythm/Lead) 3 sávos EQ, Bright, Fat, és Mid-Shift kapcsoló áll rendelkezésünkre.

 

 

 

MVX150H rear_700x.jpg

 

 

 

 

A hátsó panelen impedancia kapcsolóval ellátott két hangfalkimenetet, az effekt loop aljzatait és egy teljesítmény-szabályzó gombot találunk. A kimenő teljesítmény 6 fokozatban állítható. És ha ez nem lenne elég, kapunk még, Bias állítási lehetőséget mindkét csatornára, WET ONLY kimenetet, amin csak az effektezett jelet küldhetjük ki, valamint emulált mikrofonozott hangfalkimenetet, ami hasznos tud lenni otthoni felvételnél, stúdióban, vagy akár színpadon is.

 

 

MVX150C1_left_Slant-500x.jpg

MVX150C1 kombó

 

 

Ezeken az erősítőkön a Bias szabályzással a két előerősítő karakterét egymástól függetlenül állíthatjuk, és eltérően egy hagyományos csöves erősítőtől, nem kell attól tartanunk, hogy esetleg kárt teszünk az erősítőben.   

 

Ami a végfokot illeti, a VOX úgy jellemzi, hogy a NuPower végerősítő kombinálja a Nutube és a tranzisztoros technológiát, mindkettő előnyeit ötvözve. Mint egy hagyományos csöves erősítőnél, a NuPower-nél is párhuzamosan kapcsolt ellenütemű konfigurációt alkalmaznak. Ez a fülnek kellemes, csöves torzítást és a vákuum csövekre jellemző hangzást hoz létre. További előnye a NuPower végfoknak, hogy a környezeti körülményektől függetlenül stabil működést nyújt, anélkül, hogy a hagyományos csöves erősítőknél szükséges karbantartást igényelné. Ezek után csak az erősítő szétszedésével tudhatnánk meg pontosan, hogy a Nutube cső mellett, vajon tranzisztor is dolgozik-e a végfokban…

 

 

 

preview2_700x.jpg

 

 

MVX150H fej és BC112-150 láda

 

 

 

 

Az MVX150C1 kombót egy 12”-os, 4 Ohmos Celestion G12H-150 Redback hangszóróval szerelték fel, csakúgy, mint a BC112-150 hangfalat, amit elsősorban az MVX150H fejhez és dry/wet rendszerbe állítva az MVX150C1 kombóhoz is ajánlanak.

 

Az erősítő és a kombó megjelenése elegáns, egyszerre klasszikus és egyszerre jelez egy új korszakot. Mindkét modell tetejére süllyesztett fogantyút terveztek, a kék színátmenetes rombusz alakú szövéssel díszített előlap és hangszóróvászon szépen harmonizál a tradicionális VOX dizájnnal.  

 

Tájékoztató árak:


MVX150H fej – 649 £, megjelenés április folyamán
MVX150C kombó – 849 £, megjelenés április folyamán
BC112-150 hangfal – 349 £, megjelenés május folyamán

 

További részletek: http://www.voxamps.com/