zenesz_logo.pngMa, november 18-án ünnepli Kirk Hammett a születésnapját. Cége, a KHDK nem véletlenül erre a napra időzítette legújabb overdrive pedálja, a KHDK GHOUL JR bemutatását. Happy Birthday Kirk!

 

P8280365_700x.jpg

 

 

Kicsi, de halálos, így jellemezhetnénk a KHDK GHOUL JR effektet, Kirk Hammett új, szuper erős overdrive pedálját, ami apró, helytakarékos házban kapott helyet. Ez a megbízható „igásló” a többszörös díjnyertes Kirk Hammett Signature Overdrive Ghoul Screamer pedál alapjaira épül, és igen csak kemény overdrive hangzásával, valamint egy dózis bónusz Gain-nel (1-től 10-ig terjedő skálán 12!) ajándékoz meg bennünket. Nem is beszélve a hangszínek kivételesen széles tárházáról, a fuzzy vintage boost hangzástól kezdődően a krémes szólóhangig bezárólag.

 

A KHDK GHOUL JR hangja soha nem vész el a mixben, az új FULL-ON módnak köszönhetően nincs az a zenekar, az hangszerelés, amin ne szólna át a kis GHOUL.

 

„Szeretnék egy KHDK pedált venni, de nem engedhetem meg magamnak” – ez volt az a visszatérő mondat, amin a KHDK készítői, Kirk Hammett és David Karon elgondolkoztak. Az, hogy egyszerűen olcsóbb alkatrészek beépítésével engedjenek a kiemelkedő minőségből, szóba sem jöhetett! Az egyetlen elfogadható megoldásnak a KHDK zászlóshajójának számító Ghoul Screamer „mini” verziója látszott, kevesebb kapcsolási lehetőséggel, de ahogy fentebb írtuk, erőteljesebb overdrive-val és nagyobb erősítéssel, mint a nagy testvéré.

 

 

P8280394_700.jpg

 

A nagytestvérrel...

 

 

A megszokott három kezelőgombon – DRIVE, VOLUME, TONE – kívül  két háromállású kapcsolót találunk a GHOUL JR-on: VOICE és STYLE.

 

A VOICE a mélyet és a hang testességét szabályozza. A középső állása az alapbeállítás, felfelé kapcsolva növeli a mély frekvenciákat és kövérebbé teszi a hangzást, lefelé állítva pedig a közepeket és a hang feszességét emeli, különösen lejjebb hangolt gitárokon hatásos ez a beállítás.

 

A STYLE a Gain és a dinamikai tartalék három szintjét állítja. Itt a felső állás az alapbeállítás, erősen kompresszált, klasszikus hangzással. Középen dinamikusabb, élesebb hangzást produkál. Alsó pozícióban aktiválódik az említett FULL-ON mód, ez a legagresszívebb, legteltebb sound, egy nagy adag bónusz Gain-nel és még hosszabb hangkitartással, ami mindenen átszól.

 

A pedál működése természetesen true-bypass, és külső 9V DC (negatív középen) tápegységgel üzemeltethető. A KHDK GHOUL JR javasolt bruttó kiskereskedelmi ára 58 900 Ft, és december közepén várhatóak az első szállítások.

 

A KHDK effektek európai és hazai forgalmazója a SoundService.