zenesz_logo.pngA Cort új modellje egy igazán jó basszusgitár, amiben az időtlen dizájn és a mai modern hangzáshoz szükséges jellemzők ötvöződnek.

 

GB75JH_700x.jpg

 

A GB7 sorozat új modellje maximálisan kielégíti a 21. századi igényeket, minthogy egy már jól bevált testet és húrlábat kombinál továbbfejlesztett elektronikával, hangolókulcsokkal és még számos új tényezővel. A basszusjátékosok tapasztalni fogják, hogy a gitár hangzása tökéletes összhangban van a hangszer esztétikus megjelenésével.

 

A hangszín, a feeling és a látvány a GB75JH esetében a mocsári kőris test köré épül. A mocsári kőris az egyik legnépszerűbb hangszerfa, amit széles körben használnak tömör testű basszusgitárokhoz, könnyű súlya és meglepően feszes és ütős hangzása miatt, amiben erőteljesen dominálnak a felső közép tartományok.

 

A hozzáértő basszerosok értékelni fogják, ahogy a GB75JH erőteljes, ütős hangja átszól a mixen. A test természetes szépsége is lenyűgöző, a mocsári kőris egyedi erezete átlátszik a transzparens fekete lakkozáson.

 

 

cort-gb75-jh-tbk2_700x.jpg

 

 

Az esztétikum és az erő kombinációja érződik a kanadai kemény juhar nyakon, ami a stabilitás mellett meleg, vastag hangot biztosít, erősebb felső közép frekvenciákkal. A gitárosoknak garantáltan tetszeni fog a GB75JH ergonomikus nyak csatlakozása, ami könnyű hozzáférést enged a juharból készült fogólap legfelsőbb fekvéseihez is. A hangszer menzúrája 35 inches, a fogólapra 21 érintő került. A Hipshot Ultralite hangolókulcsok jelentősen csökkentik a nyak súlyát, és így a hangszer balansza kiváló, akár ülve, akár állva játszunk.

 

 

csm_Cort_GB75JH_Translucent 700x.jpg

A hangszer megszólalását természetesen nagyban meghatározza az elektronika, és a GB75JH ezen a területen is kedvez a basszusjátékosoknak. A gitárt kétsávos EQ-val és passzív/aktív húzó-nyomó kapcsolóval látták el. Az új Tone Bass Humbucker pickup garantálja az erőteljes jelet, ugyanakkor érzékeny a legkülönfélébb játékmódokra, az Alnico V mágnes és a 41AWG tekercselő huzal gondoskodik a dübörgő és tiszta basszusokról.

 

A humbucker hangszedőt egy VTB-ST single coil pickuppal párban alkalmazták, és ők ketten gyakorlatilag a basszus hangzások teljes spektrumát lefedik. A húrok rezonanciáját tökéletesen kezeli a tömör acél Omega húrláb, amit legnagyobb precizitással készítettek el a tökéletes funkcionalitás és hangi integritás érdekében.

 

 

 

 

 

Specifikáció


Konstrukció: csavarozott nyakú
Forma: Double Cutaway
Test anyaga: mocsári kőris
Felső nyereg szélessége: 47,5 mm
Nyak anyaga: kanadai kemény juharfa
Fogólap: juharfa, 305 mm-es rádiusz, pont berakással
Érintők száma: 21 db
Menzúra: 35”
Hangoló kulcsok: Hipshot Ultralite Tuners
Húrláb: Omega
Hangszedők: Voiced Tone VTB-ST & VTB-H
Elektronika: 2 sávos EQ, passzív/aktív kapcsolóval
Szerelvények: króm
Koptatólap: átlátszó
Tájékoztató ár: 899 USD