zenesz_logo.pngAz iRig Pro I/O az IK Multimedia rendkívül népszerű iRig PRO modelljének következő generációs modellje, új képességeivel, valamint a mellékelt szoftver és alkalmazás csomaggal igen magasra tette a lécet kategóriájában.

 

 

iRig_PRO_IO_top34_sx 700x.jpg

 

 

Az IK Multimedia a nyár közepén jelentette be zsebméretű mobil audio/MIDI interfészét, az iRig Pro I/O-t, ami iPhone, iPad, Mac, Android eszközökhöz és PC-hez egyaránt használható, és már a világszerte kapható.

 

Az iRig Pro I/O egy ultra-kompakt, plug-and-play, könnyen hordozható interfész, aminek segítségével a zenészek gitárt, basszusgitárt, stúdió mikrofont, ének mikrofont, billentyűt csatlakoztathatnak mobil eszközükhöz, vagy számítógépükhöz, és 24-bit/96kHz minőségben rögzíthetnek audio vagy MIDI sávokat bárhol, bármikor.

 

Az iRig Pro I/O-t ellátták egy 3,5 mm-es sztereó előerősítős és szintszabályzós fejhallgató kimenettel, így most kompatibilis akár a legújabb iOS eszközökkel is. Ráadásul, amikor az opcionális DC tápegységgel használjuk, az iRig Pro I/O folyamatosan tölti az iPhone-t vagy iPadet, így korlátlan ideig készíthetünk felvételt.

 

 

irigproio_points_600.jpg

 

24-bit/96kHz professzionális audio

 

Az iRig Pro I/O lényege, hogy a zenészek 24 bites, és akár 96 kHz-es mintavételi frekvenciával rögzített, az asztali interfészekkel megegyező minőségű felvételeket készíthetnek, és mindezt mobil módon. A beépített A osztályú előerősítő precíz Gain szabályzóval rendelkezik, mellyel a bemenő jelek széles spektrumát kezelhetjük. Az eszköz tetején elhelyezett két színes LED kijelző szolgál arra, hogy vizuálisan is követni tudjuk a bemeneti jelszint nagyságát, és megelőzhessük a

klippelést.

 

 

irigproio_ls_keyboard_600x.jpg

 

 

MIDI In/Out


Az iRig Pro I/O-n MIDI be- és kimenetet is találunk, melyekkel könnyedén megoldható a kapcsolat MIDI billentyűkkel, kontrollerekkel, szintetizátorokkal, MIDI sávokat rögzíthetünk, virtuális hangszereket kezelhetünk, pedálboardot és külső sound modult csatlakoztathatunk az interfészhez. A többszínű LED-ek vizuális visszajelzést nyújtanak a MIDI ki/be aktivitásról is.

 

 

Kristálytiszta hangminőség, valósidejű monitorozás


A legújabb iPhone-ok, iPadek és komputerekkel történő valósidejű monitorozást az iRig Pro I/O-n egy szintszabályzós 3,5 mm-es fejhallgató/vonalkimenet teszi lehetővé. A felhasználó ide csatlakoztathatja fejhallgatóját, keverőjét, vagy aktív monitorait – mint pl. az iLoud Micro Monitort.

 

 

 

iRig_PRO_IO_iph7_gtr_mic 600x.jpg

 

 

 

Kombó XLR/¼" bemenet

 

Az iRig Pro I/O egy Neutrik® XLR/¼" kombó bemenetet kapott, így a zenészek bármilyen eszközt csatlakoztathatnak hozzá, kondenzátor mikrofontól kezdve aszimmetrikus nagy impedanciás vagy vonalszintű hangszerekig bármit. Az interfészen 48 V fantomtáp is rendelkezésünkre áll kondenzátor, vagy szalagmikrofonok részére. A számokkal ellátott nagy Gain szabályzó potival könnyedén szabályozhatjuk a felvételhez optimális bemeneti szintet.

 

 

Elem, USB, vagy DC tápegység, eszköztöltő funkcióval

 

Az iRig Pro I/O üzemeltethető 2 db. AA elemmel (tartozék) amikor iPhone-hoz, vagy iPadhez csatlakozva használjuk, USB portról, amikor valamilyen számítógéphez csatlakoztatjuk. Ugyanakkor az interfészt felszerelték egy új tápegység csatlakozóval is, és amikor erről üzemeltetjük, a hozzá csatlakoztatott iPhone-t, vagy iPadet is tölti, ezzel korlátlan felvételi idő biztosítva akár színpadon, akár stúdióban.

 

Az interfészhez kapunk Mini-DIN – USB és Mini-DIN – Lightning kábeleket, valamint két öt tűs MIDI – 2,5 mm-es jack kábelt is a standard MIDI eszközökhöz történő csatlakoztatáshoz.

 

 

 

 

  

 

Több mint 500 EUR értékű szoftver és alkalmazás


Az iRig Pro I/O-t több mint 500 EUR értékű szoftverrel és alkalmazással forgalmazzák. A felhasználó megkapja a teljes verzióját az IK díjnyertes AmpliTube 4 appnak és plug-innek, valamint az AmpliTube for iPhone and iPad, SampleTank 3 SE és T-RackS Deluxe with Mic Room szoftvereket és applikációkat.

 

Az iRig Pro I/O már elérhető az IK Multimedia online áruházában és a hivatalos IK Multimedia kereskedőknél világszerte, hazai ára 56 000 – 65 000 Ft között várható.

 

Specifikáció: IK Multimedia