zenesz_logo.pngA TC Electronic hosszú idő után eleget tett a gitárosok kérésének és megalkotta Pipeline Tap Tremolo pedálját, ami – mint azt a név is sugallja – tap tempo funkcióval is rendelkezik.

 

PipelineTrem-large 350x.jpg

 

 

A TC Electronic régóta várt, és most bemutatott Pipeline Tremolo pedálja a cég rendkívül sikeres TonePrint effekt pedál sorozatának legújabb darabja. A Pipeline az old school amerikai erősítőkből ismert lágy szinusz hullámformától kezdve, a kompromisszumot nem ismerő négyszögjel hullámformáig bezárólag – aminek inkább a keményebb zenékben vesszük hasznát – bővelkedik a különböző hullámformájú, akár addig soha nem hallott tremoló fajtákban.

 

A pedálon található mini háromállású kapcsolóval a pedált Vintage és Square módja között válthatunk, vagyis mind a vintage tremoló sound rajongóknak, mind azoknak a gitárosoknak, akik új, inspiráló hangzásokat keresik, tetszeni fog a Pipeline. A kapcsoló középső állásában a TonePrint képességet aktiváljuk.

 

A Pipeline Tremolo pedál lényege egy vadonatúj tremoló algoritmus. A hagyományos szinusz, négyszög és háromszög hullám mellett a pedál dupla LFO (alacsony frekvenciás oszcillátor) képessége lehetővé teszi két különböző LFO görbe egyesítését egy, egyedi görbévé. Ez egyrészt alkalmassá teszi a Pipeline-t a leghíresebb vintage tremoló áramkörök különböző hullámformáinak reprodukálására, másfelől egyedi, új tremoló hatások hozhatók létre.

 

A Tap Tempo lehetőség és a 6 beosztást kínáló Subdivision gomb használatával mindenféle lüktetésű tremoló effekt beállítható. A Tap Tempo nem kapott külön kapcsolót, hanem az effektet aktiváló lábkapcsoló 2 mp-ig tartó lenyomása után, ugyanezzel a kapcsolóval adhatjuk meg a kívánt tempót.

 

Természetesen az új tremoló is rendelkezik a TC Electronic többi effekt pedáljára jellemző TonePrint képességgel. A TC TonePrint Library és a szerkesztő program könnyű hozzáférést tesz lehetővé egyedi hangzásokhoz, melyeket más gitárosok készítettek el. Presetek százai állnak rendelkezésünkre, melyeket az ingyenes TonePrint Editor segítségével számítógépünkön kedvünkre szerkeszthetünk.

 

További érdekesség, hogy a tremolót ellátták egy analóg booster szekcióval is, ami 6 dB erősítésre képes. Ezzel az extrémebb tremoló beállításoknál jelentkező hangerő csökkenést tudjuk kompenzálni. A booster a Volume gombbal kezelhető. A Speed (Sebesség) és Depth (Mélység) gombok használata a modulációs effekteknél megszokott módon működik.

 

 

 

A Pipeline Tremolo július 1-től kerül a piacra, kiskereskedelmi ára 130 USD körül várható.

 

További információk: TC Electronic