zenesz_logo.pngA MiniAmp modul – hivatalosan az elnevezéshez az AMP800 is hozzátartozik – egy négycsatornás fülhallgató erősítő. Használata még nagyobb stúdiók vagy hangosítások számára is érdekes lehet, hiszen olcsón és kis méretben tudják növelni a független hangerejű fülhallgató csatornák számát.

 

Miniamp_1.jpg

 

A MiniAmp modul – hivatalosan az elnevezéshez az AMP800 is hozzátartozik – egy négycsatornás fülhallgató erősítő. Használata még nagyobb stúdiók vagy hangosítások számára is érdekes lehet, hiszen olcsón és kis méretben tudják növelni a független hangerejű fülhallgató csatornák számát. 

 

A modell egy elég egyszerűen megalkotott fülhallgató erősítő, a négy, hangerőben külön szabályozható csatorna mindegyikéhez maximum két fülhallgató csatlakozási lehetőséggel. Voltaképp egy extra megoldásról beszélhetünk, ez pedig a két sztereó bemenet közötti választás lehetősége csatornánként. A csatornánként megtalálható gomb benyomott vagy kiengedett állapota határozza meg, hogy az adott csatornán melyik bemenet szólal meg.

 

 

Miniamp_back.jpg

 

 

A bemeneteknek külön hangerő és panoráma potméterük is van, így például megoldható, hogy csak az egyik oldalra küldjünk hangot, ha ez az igény. A teljes rack méretű és drágább modell persze ennél sokkal flexibilisebb, hiszen ott csatornánként a két bemenetet keverhetjük is. Igazán a két bemenet lehetősége így szerintem egy kicsit kevésbé hasznos. De el tudom képzelni azt a szituációt, amikor a hangmérnökként közreműködő valaki a fő kimenetet hallgatja, míg a feljátszó zenész vagy zenészek egy más arányban kevert monitor utat.

 

A MiniAmp AMP800 hangminősége egész jó, nagyon alacsony impedanciás fülhallgatóval azért óvatosan ajánlanám használni, hiszen 100 Ohm van megjelölve minimumnak. A hangerő a fülhallgatókban általában elég, bár ez is részben típusfüggő.

 

A berendezés árát tekintve is reális, alkalmazása kisebb házi stúdiók számára funkcionálisan jó megoldás lehet.