zenesz_logo.pngHa erősítő és hangfal nélkül, közvetlenül effektpedáljainkról szeretnénk felvételt készíteni, vagy jelet küldeni keverőre, fülmonitorra, javasolt egy jó minőségű hangfal szimulátor beiktatása.

Digitech_Cab_DryVR_Extreme_Left 700.jpg

 

Úgy tűnik, napjainkban a gitár effektek aranykorát éljük, és különösen vonatkozik ez a hangfal szimulátor pedálokra. Vezető effekt gyártó cégek sorban hozzák ki a kompakt méretű erősítő, effekt és hangfal szimulátor pedáljaikat. Ebből a trendből a DigiTech sem maradt ki, bemutatta Digitech CabDryVR dupla hangfal szimulátor pedálját.

 

A CabDryVR-ben a DigiTech szabadalmazott Cabinet Tuning™ technológiáját alkalmazta, ami lehetővé teszi, hogy a gitárosok ne csak a hangfal fajtáját, hanem a méretét is szabályozzák, és így egyedi hangzásokat hozzanak létre. Az iker csatornás kivitelnek köszönhetően a felhasználó két különböző, bemikrofonozott láda IR-jét (impulzus válaszát) használhatja egyidejűleg a két kimeneten, akár két erősítő felé továbbítva. A másik előnye a dupla kimenetnek, hogy a „B” csatornán opcionálisan száraz jelet is kiküldhetünk a színpadi backline erősítőre, miközben az effektezett jelet a másik csatornán a keverő felé továbbítjuk. A dupla ki- és bemenet sokoldalú csatlakozási lehetőséget kínál külső effektekhez és erősítőkhöz.

 

 

 

CabDryVR-large_375x.jpg

 

 

A CabDryVR segítségével csak az effektjeinket, pedálboardunkat használva közvetlenül csatlakozhatunk felvevő eszközhöz, keverőhöz, fülmonitorhoz, és kiváló minőségű, mikrofonozott gitárláda hangzást kapunk erősítő és hangfal használata nélkül.

 

A CabDryVR pedálba a gyártó 14 legendás és népszerű gitárláda IR-jét pakolta bele. A Guitar/Bass kapcsolóval választhatunk a gitár és a basszus hangfalak között. A CAB TYPE A és CAB TYPE B gombokkal a kívánt hangfalat választhatjuk ki az A és a B csatornára. A SIZE/LEVEL emeletes potikkal a kimenő jel szintjét és az A és B csatornára kiválasztott hangfal méretét állíthatjuk. Amikor a CAB TYPE B gombbal a DRY (effekt nélküli) opciót választjuk, a SIZE/LEVEL B gomb inaktív.

 

A hangfal szimulátort aktiváló lábkapcsoló felett található LED-nek több funkciója is van. Egyrészt jelzi az effekt bekapcsolt állapotát – zöld gitár állásban és sárga basszus állásban. Másrészt, ha akár a bementnél akár a kimenetnél klippelést észlel, a LED pirosan villog. Ilyenkor a bemenő jelet, vagy a kimenő szintet célszerű csökkenteni a megfelelő jelszint érdekében. Legjobb, ha a CabDryVR-t az effektlánc végére helyezzük, de legalábbis a torzítók után.

 

Meg kell jegyezni, hogy a CabDryVR hangszóró és hangfal szimulátor, vagyis nem tartalmaz erősítő szimulátort. A pedál true bypass működésű, vagyis garantált, hogy kikapcsolt állapotban a pedál a tiszta gitárhangot továbbítja. A CabDryVR robosztus fémházban kapott helyet, abszolút turnéálló kivitelben és 9 V DC adapterrel működik, ami nem tartozék.

 

 

 

 

 

A CAB TYPE A és CAB TYPE B gombokkal beállítható hangfalak

 

Gitár hangfalak:

Cab 1 - Vintage American 2x12"

Cab 2 - Vintage British 2x12"

Cab 3 - British Green Slant 4x12"

Cab 4 - British Straight 4x12"

Cab 5 - Heavy American 4x12"

Cab 6 - Smooth Custom 4x12"

Cab 7 - Kis kombó 1x8"

 

Basszus hangfalak:

Cab 1 - Flexy 1x15"

Cab 2 - Basic 1x15"

Cab 3 - Big Blue 1x18"

Cab 4 - AmericanTweed 4x10"

Cab 5 - Gold Diamond 4x10"

Cab 6 - Vintage Fridge 8x10"

Cab 7 - Blonde Basement 2x12"

 

További információk és ár: Mezzoforte Hangszeráruház