zenesz_logo.pngA BOSS június 1-jén jelentette be MS-3 Multi Effects Switcher pedálját, ami kissé átírhatja a pedálboardok eddigi koncepcióját.

 

ms-3_F_gal 700x.jpg

Az ötlet tulajdonképpen egyszerű és nagyszerű. Ez az eszköz egy BOSS multieffekt processzort ötvöz egy több kapcsolós effekt vezérlő rendszerrel, ráadásul egy meglehetősen kis helyet igénylő eszközben. Tömören: lehetővé teszi, hogy a csúcskategóriás multieffekthez külső pedálokat csatlakoztassunk úgy, hogy rugalmasan integrálja azokat az effektláncba és a multieffekt lábkapcsolóival kezelhetjük őket. Azért ennél persze többről is szól a BOSS újdonsága, amint az alább kiderül.

 

Az MS-3 segítségével kompakt professzionális pedálboardot állíthatunk össze saját szempontjainknak és ízlésünknek megfelelően. Az MS-3 egyszerre hat saját fedélzeti effektet tud futtatni, és itt jön az újdonság: mindeközben gond nélkül kezelhetjük vele 3 kedvenc külső effekt pedálunkat is, de erősítő csatornát is válthatunk vele, a MIDI kimenet segítségével MIDI képes effekteket is vezérelhetünk, külső pedálokat csatlakoztathatunk hozzá pl. tap tempo állításhoz, expression pedált hangerő szabályzáshoz stb., és ezeket az MS-3 kapcsolóival vezérelhetjük.

 

 

ms-3_R_gal back_700.jpg

 

A MS-3 hátsó paneljén található 3 send/return csatlakozó segítségével 3 különböző külső effektet integrálhatunk a rendszerbe. Csatlakozás után az effektek egyenként kezelhetők és a MS-3 fedélzeti effektjeivel a kívánt sorrendbe állíthatók.

 

A pedált összesen 112 beépített effekttel látták el, melyeket 6 kategóriába rendeztek: FX1, FX2, Mod1, Mod2, Delay, és Reverb. Az FX1 és az FX2 a legkülönbözőbb effekteket tartalmazzák, különféle torzítóktól, overdrive-októl kezdve a kompresszorokig és hangmagasság emelőig. A Mod1 és Mod2 a legendás BOSS kórus és vibrato effekteket, valamint tremolót, phasert és flangert kínálja. Ezek az effektek fantasztikus gitárhangot produkálnak, de nagy választékot kapunk basszusgitárra optimalizált effektekből is.

 

 

ms-3_image_01_gal 700x.jpg

 

 

Az eszköz két módban: Memory és Manual módban működik. A módokat lábkapcsolóval válthatjuk. Memory módban a lábkapcsolók patch-ek és bankok kiválasztására használhatók, Manual módban pedig a külső effektek váltását vagy ki/bekapcsolását biztosítják. Az LCD kijelzőn jól követhető a patch/bank váltás, állapotjelző LED-ek mutatják a loopok és effektek státuszát, a patchek szerkesztéséhez dedikált gombok szolgálnak, továbbá 200 memóriahely áll rendelkezésünkre az effektek és beállítások eltárolásához, előhívásához.

 

A BOSS MS-3 USB porton keresztül csatlakoztatható számítógéphez. Az ingyenes MS-3 Editor/Librarian szoftverrel a gitárosok – mind Windows, mind Mac platformon – szerkeszthetik az effekteket, a patcheket a koncert set list alapján sorba rendezhetik, valamint számos további paramétert kezelhetnek és menthetnek el.

 

 

 


További információk és hazai árak: Mezzoforte Hangszeráruház