zenesz_logo.pngAz alábbi videóban és írásban kicsit közelebbről megismerhetitek az Ibanez új, metalra született RGA Iron Label RGAIX6FM modelljét.

 

RGAIX6FM_WFF_1P_01_.jpg

 

Az Ibanez a közelmúltban hozta ki kifejezetten metal zenére fejlesztett gitársorozatát, az RGA Iron Label modelleket. Az alábbiakban egy demó videót láthattok, ami bemutatja a sorozatot, elsősorban az RGAIX6FM modellre fókuszálva.

 

Az RGA Iron Label sorozat tervezésekor az Ibanez csak a metal szempontjait tartotta szem előtt, azzal a nem titkolt céllal, hogy elkészítsék a valaha létezett legkeményebb hangú metal gitárt.

 

Amint az a klipben látható és hallható, a cél teljesült, az RGAIX6FM a legütősebb metal hangokat produkálja, és a mahagóni testen díszelgő lángolt juharfa tető pedig dögös megjelenést kölcsönöz a gitárnak.

 

 

 

 

Az RGAIX6FM-et DiMarzio Fusion Edge pickupokkal szerelték fel, a két cég közötti szoros együttműködésnek köszönhetően. A hangszedőket úgy tervezték, hogy nemcsak erőteljes, hanem egyedi, jellegzetes hangzást nyújtson érces magasakkal és feszes mélyekkel, zavaros közepek nélkül.

 

A gitárt az Ibanez legendás, szuper vékony, kényelmes és gyors játékra alkalmas Nitro Wizard nyakkal készíti, melyre ébenfa fogólap került 24 jumbo érintővel. A hangszer menzúrája 648 mm-es (25,5”).

 

coil tap 400x.jpg

 

Ami a szerelvényeket illeti, Gotoh MG-T locking húrgépeket és Gibraltar Standard II húrlábat találunk a hangszeren, mindkettő fekete színben pompázik. Az hangerő gombon és a 3 állású pickup-váltón kívül egy coil-tap kapcsoló is rendelkezésünkre áll, amivel a két humbucker tekercseit állíthatjuk single-coilra, sőt középső állásában a két humbucker belső tekercsei együtt dolgoznak.

 

Az RGAIX6FM elérhető héthúros változatban is, RGAIX7FM néven.

 

További részletek és árak: Mezzoforte Hangszeráruház