zenesz_logo.png



Korábban bemutattuk a Fender új American Professional gitár sorozatait, de akkor a basszusokról nem esett szó. Most ez kívánjuk pótolni.

 

 

 

 

 

Mi az újdonság az American Professional basszusokban?


Az American Professional sorozatú basszusok – a gitárokhoz hasonlóan – néhány nagyszerű új jellemzővel büszkélkedhetnek. Mind a Precision Bass, mind a Jazz Bass új keskeny-magas érintőket és valódi csont felső nyerget kapott. A Posiflex™ grafittal megerősített nyakmerevítő pálca még jobban védi a nyakat a környezeti hatásokkal szemben, a hangolókulcs módosított tengelye pedig felül szélesebb, mint az alul, ezáltal feszesen lefelé szorítja a feltekert húrt. Az felső nyereghez képest élesebb húrtörési szög stabilabb hangolást és hosszabb hangkitartást eredményez.

 

A sorozat mindegyik modelljét HiMass™ Vintage húrlábbal látták el, melyek a klasszikus dizájn mellett stabil hangolást és olyan hangkitartást nyújtanak, amit egy ilyen hangszertől elvárunk.

 

Ami a hangszedőket illeti, az American Professional sorozatnál mutatkoztak be a vadonatúj V-Mod Split-Coil (Precision Bass) és V-Mod Jazz Bass hangszedők, melyeket a basszus pickup mester, Michael Bump tervezett. Ezek a pickupok a legendás Fender basszus hang visszaadásához különféle fajtájú, válogatott AlNiCo mágneseket használnak. Mindegyik gitárhoz új Elite keménytok jár.

 

 

 

F3610700X-P.fpx_700.jpg

 

 

 

 

Fender American Professional Precision Bass


A fent említett jellemzőkön túl az American Professional sorozatú Precision Bass® további újdonságokat is tartogat. Ilyen a ’63 P Bass® profilú nyak, melyet sokan „arany szabványnak” tekintenek, ha basszus nyakról van szó. A 34”-os menzúrájával, selyemfényű lakkozásával és rózsafa fogólapjával ez a nyak rendkívüli játékkényelmet kínál.

 

 

F4652776X-P.fpx_700.jpg

 

 

 

A Precision Bass négy- és öthúros változatban kapható (American Pro Precision Bass V®) 3 színű Sunburst, Olympic Fehér, fekete és Antique Olive színekben. A négyhúros Precision Bass balkezes verzióban is megjelent, 3 színű Sunburst, Olympic Fehér és fekete színekben.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fender American Professional Jazz Bass


Az American Professional minden basszus modelljére jellemző tulajdonságokon túl az új Jazz Bass fontosabb egyedi jellemzői a vékony „C” profilú jávorfa nyak, a 34”-os menzúra, a nyak hátoldalának selyemfényű lakkozása és a jávorfa, vagy rózsafa fogólap, melyek így együttesen rendkívül kényelmes és gyors játékra alkalmas nyakat eredményeztek. Az American Professional Jazz Bass szintén négy- és öthúros kivitelben is kapható, 3 színű Sunburst, Olympic Fehér, fekete és Sonic Gray színekben. A balkezes változat sem hiányzik, ez 3 színű Sunburst, fekete és Sonic Gray színekben került a boltokba.

 

 

fender-american-professional-jazz-bass-700.jpg

 

American Professional Jazz Bass Fretless


Ha azokat fantasztikus szuper lágy fel- és lecsúszásokat, glissandókat kedveled, az American Pro Jazz Bass Fretless neked készült. A hangszer tökéletesen megegyezik a bundos Pro Jazz Bass-szel, de a modern vékony „C” profilú nyakon csak fehér vonalak jelzik az érintők helyét. Ezt a hangszert 3 színű Sunburst, fekete és Sonic Gray színekben forgalmazzák.

 

 

F4100706X-P.fpx fretless_700.jpg

 

 

A tegnap és a ma legjobb tulajdonságait ötvöző American Professional Precision és Jazz Bass gitárok a hangszerkészítő mesterség korlátait még feljebb helyezték. A klasszikus Fender dizájn, a több évtizedes tapasztalat és a vég nélküli kísérletezés a földkerekség legjobb hangszereit hozták létre.

 

További információk és árak: Mezzoforte Hangszeráruház.