zenesz_logo.pngIdőről-időre megjelennek olyan termékek, amiről rögtön az jut az eszünkbe „ilyen miért nem volt eddig?” A QSC K Cardioid mélysugárzó is egy ilyen újdonság.

 

q_loudspeakers_kseries_cardioid_700.jpg

 

Miközben a QSC közeledik az egymilliomodik eladott K-sorozatú hangsugárzójának jubileuma felé, a cég bejelentette a család legújabb tagját, a K kardioid mélysugárzót. Az innovatív fejlesztést felvonultató, legendás QSC erősítővel és fejlett DSP-vel rendelkező, kompakt dobozba épített K kardioid mélysugárzó a kategóriáján belül az első, egyetlen dobozban megvalósított, aktív mélysugárzó megoldás, hordozható és telepített alkalmazásokhoz.

 

A mélysugárzók jellemzően minden irányban egyenlő mértékben sugározzák a hangot, ezzel nem kívánt mélyfrekvenciás többletet okozva a színpadon és rengeteg elvesztegetett energiát a rendszer hátsó oldalán. Az utóbbi években a koncerthangosítók képesek voltak kardioid lesugárzási karakterisztikát létrehozni a mélysugárzók elhelyezésének, késleltetésének és polaritásának manipulálásával, előre irányítva a mélyhang energia nagy részét, minimalizálva az oldalra és hátra sugárzást. Sajnos azonban ez a technika költséges, a legtöbb esetben több hangsugárzót, erősítőt és processzort igényel.

 

 

 

qscdiagramm_650x.jpg

A hagyomános mélysugárzók minden irányban egyenlően sugározzák a mélyeket, ellentétben a kardioid lesugárzású  mélynyomókkal.

 

 

 

 

Áttörést jelentő egyedi kialakításának köszönhetően a K sorozat kardioid mélysugárzója egyetlen kompakt dobozban biztosítja a kardioid elrendezés előnyeit. “Helyén kezeli a basszust!” – mondhatjuk, legyen szó előadókról, audiovizuális produkciókról, hangosító cégekről, a helyszín lehet kis, vagy közepes méretű koncerthelyszín, a K kardioid mélysugárzó különleges módon kezeli a mély frekvenciákat a színpadon, és bármely olyan felhasználási területen, ahol a nem kívánatos mély hangokat minimalizálni kell.

 

Az új modellt 1000 W-os D-osztályú erősítővel, a legújabb DSP technológiával, valamint két, 12”-os, nagy kitérésű hangszóróval szerelték fel, amelyek hatod rendű, band-pass dobozban kaptak helyet. Ezen az összetevők kombinációja teszi lehetővé, hogy a hangsugárzó előtt 15dB-lel nagyobb hangnyomás érhető el, mint mögötte. Az alumínium füleknek és a hátsó négy keréknek köszönhetően a QSC K kényelmesen hordozható. A ládákat két M20-as foglalattal látták el, így az 35 mm-es hangsugárzó állvány fogadására alkalmas, akár állítva, akár fektetve használjuk a mélysugárzót.

 

A további jellemzőket és a specifikációt hamarosan közöljük.

A QSC hazai forgalmazója: INTERTON Group