zenesz_logo.pngA Sennheiser jól bevált, klasszikusnak számító HD280 PRO fejhallgatóján kisebb, főként a kényelmet szolgáló módosításokat hajtott végre.

 

HD_280_PRO_700.jpg

 

 

 

 

Az audio specialista Sennheiser továbbfejlesztette a mára már klasszikusnak számító HD 280 PRO monitor fejhallgatóját, minek eredményképpen változott a modell megjelenése, és kényelmesebbé vált a használata. A 2017-es tavaszi AES Convention látogatói lehetnek az elsők, akik gyakorlatban is kipróbálhatják az új modellt.

 

„A zártkagylós, fület befedő kivitelű HD 280 PRO fejhallgatók meglehetősen jó hírnévnek örvendenek, és nagyszerűen használhatók bármilyen professzionális monitorozási feladatra” – mondta Jannik Schentek, a Sennheiser portfólió menedzsere. „Most új, alaposan átgondolt frissítésen estek át, de teljes mértékben megőrizték kiváló hangi adottságaikat, melyek széleskörű elismerést vívtak ki számára.”

 

Tény, hogy a Sennheiser HD280 PRO valóban kivételes zajszigetelő képességgel rendelkezik. Egyedülálló, 32 dB-es csillapításával ez a modell igazi „igáslónak” számít a stúdió fejhallgatók sorában. Gitárosoknak, és főként dobosoknak alapvető fontosságú, hogy tisztán, külső zajok nélkül hallják fejhallgatójukban a kevert hangot, akármilyen hangosan is játszanak. Énekesek esetében a 32 dB csillapítás azt jelenti, hogy nem kell aggódniuk amiatt, hogy a fejhallgatóból kihallatszó alap rászól az érzékeny énekmikrofonra. Többek között ez a zajszigetelő képesség az egyik oka annak, hogy a HD280 PRO-t alapvető stúdióeszköznek tekintik a világ számos vezető hangstúdiójában.

 

 

HD_280_PRO_Front700.jpg

 

 

Az új HD280 PRO-n a  legszembetűnőbb változás a fejpánton tapasztalható, ami új, finomabb párnázást kapott, így kisebb nyomást gyakorol a fejre. Ez, és a mindössze 285 grammos súly biztosítja a kényelmet, akár több órás használat esetén is. A fejpánt hossza állítható, több mint egy tucat fokozatban, a fejhallgató kagylók forgó csatlakozásai pedig a tökéletes fülre illeszkedést szolgálják, puha fülpárnák teszik teljessé a kényelemérzetünket.

 

A dinamikus HD 280 PRO modellek 0,1%-os THD-val (teljes harmonikus torzítás) nagyon részletes, lineáris átvitellel és 8 - 25,000 Hz-ig terjedő frekvencia tartománnyal büszkélkedhetnek. A 64 Ohmos impedancia biztosítja a széleskörű használhatóságot, a fejhallgatót egy oldalon csatlakozó, csavart kábellel, és 3,5 mm / 6,3 mm-es jack csatlakozóval látták el.

 

Masszív, mégis kényelmes kivitele és kiváló zajszigetelő képessége ideálissá teszik ezt a modellt akár külső felvételeknél, akár a DJ pultnál történő használatra is. Használat után a fejhallgató egészen kicsire összehajtható, így szállításkor minimális helyet foglal.

 

 

HD_280_PRO_Folded_700.jpg

 

 

A Hannover közelében található wedemarki székhelyű audio specialista Sennheiser a világ egyik vezető fejhallgató-, mikrofon- és vezeték nélküli rendszer gyártója, saját németországi, írországi és egyesült államokbeli gyártóüzemekkel. A Sennheiser több mint 50 országban van jelen. A cég – 19 leányvállalatával és régóta együttműködő kereskedelmi partnereivel együtt – olyan innovatív termékeket és előremutató audio megoldásokat kínál, melyek optimálisan az ügyfelek egyedi igényeihez igazíthatók.

 

A Sennheiser hazai forgalmazója: AudioPartner