zenesz_logo.png



Az Apogee bemutatta teljesen új, Thunderbolt csatlakozással felszerelt, Mac környezetbe szánt Element audio interfész sorozatát.

 

 

Element-46-2016_700.jpg

 

 

Az Element sorozat eszközei az Apogee olyan csúcskategóriás termékeinek a legjobb tulajdonságait ötvözik, mint a Symphony I/O Mk II, az Ensemble Thunderbolt, és a Groove, mindezt egy eszközben, egy forradalmian új kezelési koncepcióval megfűszerezve.

 

A csak a hardver összetevők lényegére fókuszáló új Element Control rendszer az Element sorozat motorja. Az új vezérlőrendszernek köszönhetően az interfész funkcióit akár a Mac vezérlőpultjáról, akár a Logic programból, akár kábel nélkül iPad-ről, vagy iPhone-ról elérhetjük, de vezérelhetjük a külön megvásárolható Hardware Remote Controllal is.

 

Az Element sorozat interfészeit kombinálhatjuk egymással, személyes igényeinknek minden szempontból megfelelő, egyedi moduláris rendszert hozhatunk létre. Az Element sorozat eszközeire jellemző az Apogee legendás hangminősége, kivételesen egyszerű kezelhetősége, és mindezt új, összehasonlíthatatlanul kedvező áron megkaphatjuk.

 

 

IMG_0001_700.jpg

 

 

 

Analóg-digitális, digitális analóg konverzió

 

A felsőkategóriás A/D konverzió alapvető fontosságú, ha szeretnénk, hogy audio jelforrásunk minden apró rezdülése tökéletes minőségben, zaj nélkül jusson el a számítógépünkbe. Erről gondoskodnak az Apogee Element sorozatú interfészek csúcsminőségű A/D konverterei.

 

A szintén csúcsminőségű D/A konverternek köszönhetően kiváló felbontásban halljuk a felvett audio sávokat és virtuális hangszereket. Ez a minőség, a kristálytiszta magasak és feszes, határozott mélyek megkönnyítik a további precíz beállításokat és ideális környezetet teremtenek a keveréshez.

 

Mindentudó mikrofon előerősítő

 

Dob, ének, gitár, vonós, fúvós – mindegyik jelforrás egyedi követelményeket ró a mikrofon előerősítőre. Olyan előerősítőre van tehát szükség, ami mindennek eleget tud tenni. Az Apogee Element sorozatának mikrofon előerősítőjében a cég új Advanced Stepped Gain technológiáját alkalmazták, melynek analóg áramköre dinamikusan optimalizálja az erősítést 0-75 dB között, biztosítva a kivételes sávszélességet, és a rendkívül alacsony zajszintet a lehető legkisebb torzítás mellett.

 

 

IMG_3214-Element88-700.jpg

 

 

Apogee clocking - csúcstechnológia

 

Az órajel generátor az audio interfész számára olyan, mint egy karmester a zenekarban, diktálja a tempót. A digitális órajel generátor jelet küld az audio rendszer minden szereplője felé, hogy szinkronizálja azok AD/DA konverzióját. Minden Apogee Element sorozatú interfészt elláttak professzionális, stúdió minőségű word clock ki- és bemenettel, hogy szinkronban használhassuk más digitális audio eszközökkel. Akár slave-ként is alkalmazhatjuk, de master-ként használva biztonsággal támaszkodhatunk az Apogee szuper, nagy pontosságú órajel technológiájára.

 

 

Ultra alacsony latency Thunderbolt csatlakozással

 

Az Element sorozat Thunderbolt drivere ugyanazt az alacsony latency-t – 1.41 ms oda-vissza – és stabil kapcsolatot biztosítja, amit már az Apogee Ensemble Thunderbolt interfészénél megismerhettünk. Az Apogee saját meghajtóprogramja Direct Memory Access (DMA) technológiát alkalmaz, ezért kevéssé terheli le a processzort. Mindez lehetővé teszi több plugin egyidejű futtatását és a zeneszerkesztő szoftveren keresztüli monitorozást, alacsony buffer érték beállítása esetén is. Az Element alacsony latency-t biztosító drivere azt eredményezi, hogy nem kell a teljesítmény és a sebesség között választani, még akkor sem, ha a projekt magasabb buffer méretet igényel.

 

Az új Apogee sorozat három modelljének legfontosabb jellemzőit az alábbiakban foglaljuk össze.

 

 

 

 

Element24_650.jpg

 

Element 24

 

10 bemenet / 12 kimenet, Thunderbolt I/O
AD/DA konverzió: 192kHz/24-bit
2 analóg bemenet: 2 x kombi jack XLR mic/line, ¼ Hi-Z hangszer bemenet
2 szimmetrikus bal/jobb XLR kimenet
1 x ¼” sztereó fejhallgató kimenet
48 V fantomtáp
Thunderbolt port, 1,41 ms latency
Word clock I/O
Optikai I/O: ADAT, SMUX, SPDIF
Ár: 772,31 €

 

 

 

 

Element46_665.jpg

 

 

Element 46

 

12 bemenet / 14 kimenet, Thunderbolt I/O
AD/DA konverzió: 192kHz/24-bit
4 analóg bemenet: 4 x kombi jack XLR mic/line, ¼ Hi-Z hangszer bemenet
2 szimmetrikus bal/jobb XLR kimenet
2 x ¼” sztereó fejhallgató kimenet
48 V fantomtáp
Thunderbolt port, 1,41 ms latency
Word clock I/O
Optikai I/O: ADAT, SMUX, SPDIF
Ár: 1188,81 €

 

 

 

 

 Element88_700.jpg

 

Element 88

 

16 bemenet / 16 kimenet, Thunderbolt I/O
AD/DA konverzió: 192kHz/24-bit
8 analóg bemenet:
4 x kombi jack XLR mic/line, ¼ Hi-Z hangszer bemenet
4 x XLR bemenet
2 szimmetrikus bal/jobb XLR kimenet
2 szimmetrikus ¼” kimenet
2 x ¼” sztereó fejhallgató kimenet
48 V fantomtáp
Thunderbolt port, 1,41 ms latency
Word clock I/O
Optikai I/O: ADAT, SMUX, SPDIF
Ár: 1962,31 €

 

Részletes technikai specifikáció: Apogee
Az Apogee hazai és európai forgalmazója: Sound Service