zenesz_logo.png



A stúdióminőséget képviselő AKG C7 színpadi kondenzátor mikrofon tervezésénél a szuper hangminőséget és a színpadi használat kihívásait kellett összeegyeztetni.

 

c7-700x.jpg

 

Az osztrák AKG az idei Musikemesse Prolight + Sound kiállításon mutatta be vadonatúj C7 típusjelzésű kondenzátor énekmikrofonját. A gyártó ezt a mikrofont elsősorban olyan előadók részére tervezte, akik színpadon sem akarnak lemondani a kondenzátor mikrofonok kiváló hangminőségéről.

Azon túl, hogy a vadonatúj szuperkardioid kapszula kristálytiszta hangot biztosít, a tervezésnél figyelemmel kellett lenni a színpadi körülményekre is. Így az új AKG C7-hez rendkívül ellenálló házat terveztek, ugyanakkor a mikrofon kivételesen magas hangnyomást képes kezelni (150 dB SPL), és tökéletes védelmet nyújt a nemkívánatos gerjedések és egyéb, a használatból származó zajok ellen. Használata pont olyan egyszerű, mint egy hagyományos dinamikus mikrofoné.

 

pen_space_capsule.jpg

 

Ebben a mikrofonban alkalmazták először az új tervezésű Open-Space technológiát képviselő kapszulát, ami szó szerint kiiktatja az énekesek rémét, a monitorok okozta gerjedést. Az egyedi hangolású szuperkardioid karakterisztikájú kapszulát kézzel válogatott összetevőkből készítik, a mikrofon garantáltan tisztán és valósághűen reprodukálja az előadó hangját a leghangosabb koncert körülmények között is.

 

uspension.jpg

 

Az AKG C7 másik újdonsága a szabadalmazott mechano-pneumatikus rezgéselnyelő felfüggesztés, ami biztosítja, hogy a kézzajok ne zavarják az énekhangot. A kapszulát egy egyedi tervezésű gumirétegen helyezték el, ami megakadályozza, hogy a mikrofonházon keletkező rezgések elérjék a kapszulát.

 

op_noise_protection.jpg

 

További jellemzője az új C7 kondenzátor mikrofonnak a háromrétegű zajvédelmi rendszer, ami kiszűri a nemkívánatos pop zajokat. A védelmi rendszer három rétegből áll: szabadalmazott rács, a rács alatti szivacsréteg, és egy hálósréteg a C7 kapszula felett.

A C7 a rendkívül ellenálló cink-ötvözet háznak, a rozsdamentes rugóacél rácsnak köszönhetően kiválóan bírja a színpadi alkalmazással járó megpróbáltatásokat, a 24 karátos arannyal bevont kapszula pedig garantáltan ellenáll az esetleges nedvességnek és korróziónak.

Specifikáció

Kapszula: tranzisztoros kondenzátor
Iránykarakterisztika: szuperkardioid
Frekvencia átvitel: 20 - 20000 Hz
Kimeneti impedancia: 600 Ohm
Javasolt terhelési impedancia: 2000 Ohm
Maximális bemeneti hangnyomás: 150 dB SPL
Érzékenység: 4 mV/Pa
Zajszint: 21 dB-A
Jel/zaj viszony: 73 dB-A
Fantomtáp szükséglet: 48 V +/- 4 V
Kimeneti csatlakozó: szimmetrikus XLR
Szín: matt szürkéskék
Hosszúság: 185 mm
Átmérő: 51 mm
Súly: 317 g
Tartozékok: SA61 mikrofontartó, mikrofontáska

AZ AKG C7 már idehaza is kapható, kiskereskedelmi ára: 83 000 Ft.