zenesz_logo.pngAz új Wailer az első hagyományos kialakítású wah pedál, amit az EHX készített, habár ugyanazokat az áramköröket építették bele, mint a díjnyertes Crying Tone wah pedáljukba.

 

ehx621.jpg

Az Electro-Harmonix egyike azon márkáknak, melynek kínálatában minden lehetséges helyzetre, igényre találhatunk effekt pedált. Az overdrive-októl kezdve a fuzz pedálokon át egészen az ambient zengetőkig. Népszerűségük másik oka, a rendkívül kedvező árfekvésük.

 

Az új Wailer az első hagyományos kialakítású wah pedál, amit az EHX készített, habár ugyanazokat az áramköröket építették bele, mint a díjnyertes Crying Tone wah pedáljukba. Kiváló hangja miatt a gitárosok körében nagyon népszerű lett ez a mozgó alkatrészek nélküli wah pedál, egyetlen apró probléma talán az volt vele, hogy használat közben hajlamos volt elmászkálni a lábunk alól. Az EHX javára legyen írva, hogy a Crying Tone sikeres elektronikáját átemelték egy új, hagyományosabb szerkezetű pedálba, így megalkotva a Wailer Wah pedált.

 

A legtöbb wah pedál elég nagyméretű, nehéz és ormótlan szerkezet. Habár a Wailer mérete megegyezik egy átlagos wah pedáléval, lényegesen könnyebb, minthogy nehéz acél helyett rendkívül masszív, de pehelykönnyű műanyagból (polimerből) készült. A pedál egy 9 voltos elemmel, vagy standard 9 voltos tápegységgel üzemeltethető, és kényelmesen elhelyezhető a pedálboardon, jelentősen nem növeli annak súlyát, azt pedig talán hangsúlyozni sem kell, hogy true bypass működésű, ami ma már alapkövetelmény.

 

Az EHX állítása szerint a pedál ára az „abszolút elérhető” kategóriába tartozik, lévén, hogy az amerikai árcédula 62,75 dollárt mutat, ezzel nehéz lenne vitatkozni. A hazai áráról egyelőre nincs információnk.

 

 

 

 

 

Főbb jellemzők:

 

Döbbenetesen jó hangzás
Hagyományos fogasléces mechanika
Masszív, mégis könnyű kivitel, a súlya mindössze 0,68 kg
A 9 V-os elem tartozék, de üzemel az EHX 9.6DC 200mA-es adapterrel is
Méretek: 252 x 87 x 75,25 mm (hosszúság x szélesség x magasság)
Kedvező ár

 

További információk: Electro-Harmonix