zenesz_logo.pngFolytatva az új Fender Deluxe sorozatról szóló összeállításunkat az utolsó részben a sorozat új basszusgitárjairól lesz szó.

 

precision 700.jpg

 

 

Deluxe Active Precision Bass Special

 

Az olyan basszusgitárosok számára, akik folyamatosan váltanak egyik stílusról a másikra, a  Deluxe Precision Bass Special tökéletes társ színpadon és stúdióban is. Erőteljes és sokoldalú hangzás, kényelmes játékérzet jellemzi ezt a robosztus, és hangzásokban gazdag hangszert, ami a Fender klasszikus basszusainak legjobb tulajdonságait egyesíti. Az így megalkotott „hibrid” modell, autentikus Fender, azonban megfűszerezve új hangszínekkel.

 

A double-cutaway fazonú négyhúros basszus PJ (Precision-Jazz Bass) pickup konfigurációval készül, vagyis egy split-coil Precision Bass a középső hangszedő és egy Dual-Coil Ceramic Noiseless™ Jazz Bass hangszedő dolgozik a húrlábnál. Az elektronika egy háromsávos aktív EQ-ból – magas, közép, és mély vágási- és emelési lehetőséggel – valamint egy aktív/passzív kapcsolóból áll, illetve egy további potméterrel tudjuk a hangszedők arányát szabályozni.

 

 

 

 

precision back_700.jpg

 

 

 

A gitár teste égerfából készült, a „C” profilú juharfa nyakra – színtől függően – juharfa, vagy rózsafa fogólapot ragasztanak. Az érintők száma 20, a hangszer menzúrája 34" (864 mm) hosszú. A nyakat négycsavaros, aszimmetrikus fedőlap segítségével rögzítették, említésre méltó még a négybabás HiMass húrláb, aminek köszönhetően megnövekedett a hangszer hangkitartása.

 

A Deluxe Active Precision Bass Special listaára: 1 189 EUR, és Olympic White, Surf Pearl, valamint háromszínű Sunburst színekben gyártják.

 

 

 

 

 

 Deluxe Active Jazz Bass_700.jpg

 

Deluxe Active Jazz Bass

 

A Deluxe Active Jazz Bass megtartotta a klasszikus „eltolt” Jazz Bass fazont, de az aktív elektronikának köszönhetően számos erőteljes új hangszínt, és megnövelt játékkényelmet is nyújt a basszusjátékosok számára. A megszokott double-cutaway kialakítású négyhúros basszusra két Vintage Noiseless Jazz Bass hangszedőt szereltek, a középső és a húrláb pozícióba. A konkrétabb hangzás és hosszabb sustain érdekében erre a hangszere is négybabás HiMass húrláb került.

 

A robosztus kezelőszervek háromsávos aktív EQ-t – magas, közép, és mély vágási- és emelési lehetőséggel – egy főhangerőt, és egy PAN potmétert tartalmaznak. Ezek segítségével, tökéletes pontossággal tudjuk beállítani a kívánt hangszínt és a két pickup arányát. Ezen a modellen is egy kis kapcsolóval ki lehet iktatni az aktív elektronikát.

 

 

 

jazzbass natur_700.jpg

 

 

 

A „C” profilú juharfa nyak minden fajta játékstílushoz kényelmes, a 12 inches (305 mm) rádiuszú juharfa fogólap kedvez a gyors játéknak. A szintetikus csontból készült felső nyereg szélessége 38,1 mm, a fogólapon 20 médium jumbo érintőt helyeztek el.

 

A Deluxe Active Jazz Bass Sunburst és natúr lakkozással készül. Deluxe Active Jazz Bass Sunburst listaára 1 189 EUR, a natúr drágább, ennek listaára 1 529 EUR.

 

 

 

 

 

 

 

dimension 700.jpg

 

 

Deluxe Active Dimension Bass

 

Bátor dolog a két legendás Fender basszus mellé új modellel belépni, de a Deluxe Active Dimension Bass megújított jellemzőivel és összetevőivel kiváló alternatívát nyújt az igényes basszusgitárosok számára. Fender hangzás, megújult formában, kellemes a szemnek és persze a pénztárcánknak is…

 

Kőrisből készült test, fényes poliészter lakkozással, két Dimension Bass humbucking pickup, modern „C” profilú nyak, 12 inches rádiuszú fogólappal, talán ezek a legfontosabb jellemzői a gitárnak. A Deluxe Active Dimension basszuson 18 volttal működő beépített előerősítő is rendelkezésünkre áll, aktív háromsávos EQ-val. A főhangerő mellett egy ötállású pickup-váltó kapcsoló is segít a megfelelő hangzás kialakításában. A kapcsoló 2. állásában a középső hangszedő és a húrláb pickup belső tekercse szól, míg a 4. állásban a középső pickup és a húrláb pickup külső tekercse szólal meg, ezzel is növelve a hangszín variációk számát.

 

 

dimension back.jpg

 

 

Erre a gitárra is Fender HiMass húrlábat szereltek, és a juharfa nyak illesztésének kontúrja is megváltozott, kényelmesebbé téve a felső fekvésekben történő játékot. A nyakat a testhez aszimmetrikus, négycsavaros fedőlap segítségével rögzítették.

 

A gitár Olympic White, Aged Cherry Burst és natúr színekben kapható, a listaára 989 EUR.

 

A Deluxe Active Dimension és a Deluxe Active Jazz Bass modellek öthúros változatban is kaphatók, az árak 1 119 és 1 289 EUR. Mindegyik modell árában benne van egy Deluxe puhatok is.

 

További információk, részletes specifikáció: Fender