zenesz_logo.pngAz Ernie Ball Music Man bemutatta Valentine modelljét, melyet James Valentine-nal, a Maroon 5 gitáros-énekesével együttműködve tervezetek meg.

 JV- 700.jpg

 

 

Az Ernie Ball Music Man bemutatta Valentine modelljét, melyet James Valentine-nal a Maroon 5 gitáros-énekesével együttműködve tervezetek meg. Ez még önmagában nem annyira szenzációs hír, azonban úgy tűnik, sikerült egy szép, letisztult formájú, elegáns, egyszerűnek tűnő, azonban rendkívül sokoldalú hangszert létrehozni, ami érdemes a bemutatásra.

 

Először nézzük a főbb jellemzőket: a gitár teste válogatott kőrisfából készült, két Ernie Ball Music Man pickup – 1 humbucker és 1 single coil – továbbítja a hangokat, a válogatott, hőkezelt juharfából készült nyakon 10 inches sugarú juharfa fogólapot találunk 22 rozsdamentes acél érintővel. Érdekesség, hogy a juharfa nyakat nem lakkozták, hanem kizárólag tunga olajjal és viasszal felületkezelték.

 

 

Valentine  Guitar 700.jpg

 

 

 

 

 

A meghosszabbított fejen a Music Man-től megszokott „4 felül, 2 alul” elhelyezésű Schaller M6-IND satus hangolókulcsok biztosítják a stabil hangolást. Az egy humbucker – egy single coil pickup konfiguráció első ránézésre nem sok variációt ígér, azonban a háromállású, egyedi bekötésű pickup-váltó kapcsoló mellett, a hangszín poti tekercsleválasztó nyomókapcsolóként is szolgál, a hangerő potmétert megnyomva pedig plusz 20 dB erősítést érhetünk el.

 

 

slide-back 700.jpg

 

 

 

A kapcsolás variációk az alábbi képen láthatók, de a videóban is bemutatásra kerül. További jellemzők a Music Man® Modern húrtartós húrláb hajlított acél vintage nyergekkel, az ötcsavaros nyakrögzítés, elsimított kontúrral a felső fekvésekhez történő könnyebb hozzáférés miatt, akrilgyanta bevonatú üregek és alumíniummal bélelt koptatólap a tökéletes árnyékolás érdekében.

 

 

 

konfig_700.jpg

 

 

Bár ez a hangszer James Valentine elképzeléseit tükrözi, bizton állíthatjuk, hogy a gitár minden részletén az a tökéletes mesterségbeli tudás érződik, amit az Ernie Ball Music Man-től elvárhatunk. A hangszer ergonómiailag is tökéletes, meglehetősen könnyű, mégis kiváló a balansza, a test felső íve vékonyabb, így könnyebben a testhez simul.

 

A gitárt négyféle színben gyártják: áttetsző fehér, áttetsző vörösesbarna, áttetsző fekete, selyemfényű natúr. Mindegyik modellt a teknőcmintás koptatólap, a mintázott juhar fogólap és a króm szerelvények teszik még esztétikusabbá.

 

 

 

 

 

 

 

 

Specifikáció:

 

Test anyaga: kőris     
Test lakkozás: magasfényű poliészter
Nyak anyaga: válogatott hőkezelt juhar
Nyak felületkezelése: tunga olaj és kézzel bedörzsölt speciális viasz keverék
Nyak színe: natúr, lakkozott fejjel
Nyak szélessége: 41,3 mm (felső nyeregnél) 56,9 mm utolsó bundnál
Menzúra: 64,8 cm
Fogólap: válogatott hőkezelt juhar
Fogólap rádiusz: 10" (254 mm)
Érintők: 22 db médium szélességű rozsdamentes acél
Pozíciójelölők: fekete pont
Fej hossza: 6-3/8" (16,2 cm)
Koptatólap: teknőcmintás
Húrláb: Music Man® Modern hardtail, hajlított acél vintage nyergekkel
Hangolókulcsok: Schaller M6-IND, satus
Merevítőpálca: húrok eltávolítása nélkül állítható
Nyakillesztés: 5 csavaros, elsimított kontúrú illesztés
Kezelőszervek: Custom Music Man® aktív előerősítő, nyomókapcsolós hangerő gomb, 20 dB erősítéshez, nyomókapcsolós hangszíngomb tekercsleválasztáshoz, háromállású pickup-váltó
Hangszedők: SH - Music Man® single coil, lépcsőzetesen elhelyezett rúdpólusokkal (húrlábnál), humbucker krómozott tokkal (nyaknál)
Listaár: 2 009 USD

További információk: Ernie Ball Music Man