zenesz_logo.pngA JBL Professional by Harman bemutatta a PRX800W nagy teljesítményű hordozható PA rendszer sorozatát. A PRX800W az első olyan rendszer ebben a kategóriában, amely Wi-Fi-n keresztül vezérelhető.

JBL_PRX800_Family_700.jpg

A piacvezető hangszórógyártó által tervezett a PRX800W hordozható PA rendszer legfőbb érdekessége a kábel nélküli kezelhetőség és a kifinomult digitális jelfeldolgozó technológia, aminek köszönhetően élő koncerteken a rendszer rendkívül gyorsan beüzemelhető, és akár egy táblagépről is konfigurálható. A PRX800W további fontos jellemzője a kategóriájában figyelemreméltó teljesítmény, a rendkívül könnyű súly, ami nagyban megkönnyíti a szállítást. Az alapoktól gondosan megtervezett rendszer a legendás JBL hangzást nyújtja az ezt igénylő zenészeknek. Kijelenthetjük, hogy a PRX800W kezelhetőség és hordozhatóság tekintetében a hangosító rendszerek új generációját képviseli.

 

 

prx815w_front_grille 700.jpg

 

PRX815W

 

 

 

A PRX800W sorozattal az élő hangzás beállítása terén szerettünk volna minden eddiginél könnyebb kezelhetőséget kínálni a zenekaroknak és DJ-éknek” – mondta Craig Lambrecht a Harman Professional Solutions-től. „A felhasználók most már Wi-Fi-n keresztül, közvetlenül, akár a kezükből állíthatják be a megfelelő paramétereket, így biztosítva a lehető legjobb hangzást maguknak és a közönségnek.”

 

Az ingyenes PRX Connect mobil alkalmazás – ami iOS-re és Androidra egyaránt elérhető – Wi-Fi-n keresztül egyszerre csatlakozik a rendszer mindegyik egységéhez, így biztosítva teljes kontrollt a hangsugárzókba épített DSP felett. A felhasználó a sound check alatt akár körbe sétálhatja a hangosítás helyszínét, beállíthatja a 8 sávos parametrikus EQ-t, a Delay-t, a Gain-t és további paramétereket, végül finomhangolhatja a hangsugárzókat az optimális hangzás érdekében. A PRX Connect alkalmazással akár el is menthetjük a beállított értékeket egy következő alkalomra.

 

 

prx835w_front_nogrille_700.jpg

 

PRX835W - első rács nélkül

 

 

 

A PA rendszer ládáiba 1500 wattos „D” osztályú végerősítőt építettek, a JBL szabadalmazott Differential Drive technológiájának köszönhetően csökkent a hangszórók súlya, ugyanakkor terhelhetőségük nagyobb lett. A hangszórók frekvencia átvitele egyenes, oldal irányú (off-axis) átvitelük egyenletes, így a helyszín minden pontján garantált a kristálytiszta hangzás.

 

 

prx818xlfw_front_grille_700.jpgPRX818W

 

 

 

A PRX800W hangfalak gyártásánál a legjobb minőségű anyagokat alkalmazták, a ládák teljes egészében fából készültek, „turné-biztos” tartós DuraFlex™ borítást kaptak, a hangfal elejét 1,6 mm vastag, ütésálló fémrács védi. Minden hangfal átfogó teszten esik át, ideértve a híres 100 órás JBL teljesítmény tesztet, amit annak érdekében végeznek el, hogy a rendszer megbízhatóan tudja produkálni a csúcsteljesítményt minden létező koncert körülmény között.

 

 

 

duraflex_hero2.png

 

 

 

A sorozat modelljeinek várható ára a következő:

 

JBL PRX812W - £749 - javasolt bruttó kiskereskedelmi ár

JBL PRX815W - £829 - javasolt bruttó kiskereskedelmi ár

JBL PRX815XLFW - £929 - javasolt bruttó kiskereskedelmi ár

JBL PRX818XLFW - £999 - javasolt bruttó kiskereskedelmi ár

JBL PRX825W - £1099 - javasolt bruttó kiskereskedelmi ár

JBL PRX835W - £1099 - javasolt bruttó kiskereskedelmi ár

 

A JBL PRX800 sorozat modelljei 2016 októberétől lesznek elérhetők.

 

Bővebben: JBL Professional by Harmann