zenesz_logo.pngA zsebméretű Palmer effektek nagyon népszerűek, de most mi mégis egy normál méretű effekt pedált, a Palmer Phasert szeretnénk bemutatni.

 PEPHAS_700.jpg

 

 

A Palmer effekt pedál sorozata nem kevesebb, mint 26 modellt tartalmaz, ezek között a legkülönbözőbb fajta effekteket találhatjuk meg. A cég két méretben készíti pedáljait: normál méretű, pedálboard-ra csavarozható kialakítású és a mini, un. pocket (zsebben hordható) kialakítású kompakt pedál. A mini sorozatot a Palmer a közelmúltban jelentősen bővítette az eredeti effektek továbbfejlesztett kompakt változataival. Ezekről a mini pedálokról korábban mi is írtunk. Elmondhatjuk, hogy a zsebméret nagyon népszerű, de most mi mégis egy normál méretű effekt pedált, a Palmer Phaser pedált szeretnénk bemutatni.

 

Egyik érdekes jellemzője ennek a formátumnak a felcsavarozható kivitel. Az effekt házát egy acéllapra építették, ami a pedál alsó és oldalsó részénél egy kicsit túlnyúlik a házon. Így a kábelek nem a pedál oldalán, hanem a tetején csatlakoznak az effekthez, és jobban védettek a véletlen rátaposás és egyéb fizikai behatásokkal szemben. A túlnyúló fém alapon, a jack csatlakozók alatt, a két furat is található, vagyis gondoltak azokra is, akik pedálboardra szeretnék szerelni az effektet. Maga a ház, masszív, acélból készült, turné-álló kivitelben.

 

 

 

PEPHAS_2.700.jpg

 

 

A phaser  a modulációs effektek családjába tartozik, nem mondhatnánk, hogy a leggyakrabban használt gitáreffekt, de pl. Van Halen gitárhangzásában gyakran jelen volt. A phaser karaktere talán a Hammond orgonáknál általános rotary effektre (forgó hangszóró) emlékeztet, meglehetősen izgalmas, sőt akár extrém hangzásokat is elérhetünk vele. Jól használható mind kísérésnél, mind szólónál, hatása egyaránt jól érvényesül tiszta, vagy torzított gitárhangnál.

 

Az elegánsan egyszerű megjelenésű pedálon három szabályzógombot: RES, DEPTH, RATE, valamint az effektet aktiváló lábkapcsolót helyezték el. A gitár ki- és bemenet, valamint a 9 V-os hálózati adapter csatlakozója a hátlapon kapott helyet.  A RES gomb a phaser effekt intenzitását, a DEPTH poti a phaser effekt hullám mélységét, míg a RATE a sűrűségét hivatott szabályozni. A phaser effektek jellemzői és hangja, nagyban függenek az adott márkától, a Palmer esetében elmondható, hogy az effekt meleg, könnyed, részletező és karakteres hangzást produkál. A szabályzógombokkal nagyon széles spektrumban tudjuk a phaser jellemzőit állítani.

 

 

PEPHAS_3_700.jpg

 


Összegezve:
ez a pedál több szempontból is jó választás, szépen kidolgozott masszív konstrukció, csavarral rögzíthető házzal és jól személyreszabható, karakteres hangzásokkal, s mindez elfogadható áron.

 

 

 

Specifikáció

Bemeneti impedancia: 1 MOhm

Kimeneti impedancia: 1 kOhm

Saját zaj: -85 dB (minden szabályzó középállásban)

Szabályzók: Rate, Resonance, Depth

Visszajelző: LED

Csatlakozók: kimenet, bemenet, hálózati adapter bemenet (9 V)

Tápellátás: 9 V-os egyenáramú hálózati adapter (opcionális)

Áramfelvétel: 12 mA (9 V DC)

Méret: 120×95×56 mm

Ár: 23 500 Ft

Hazai forgalmazó: Elimex