zenesz_logo.png



A legendás brit erősítőgyártó újratervezte belépő szintű basszus kombó termékvonalát.

 

June16_LNU_OrangeAmps_BassSeries_WEB.jpg

 

 

 

Az Orange Crush Bass sorozat bemutatásával az Orange cég gyakorlatilag újratervezte belépő szintű basszus kombó termékvonalát. A legfontosabb fejlesztések között a sorozat minden modelljében megtalálható új parametrikus EQ áramkört emelhetjük ki, amit az Orange 4 Stroke basszuserősítők inspiráltak, és aminek köszönhetően jól kezelhető eszközt kapunk az új erősítők bármely zenei stílushoz történő finomhangolásához. Az analóg áramkörök, az újratervezett hangszórók, és a basszusreflex konstrukciójú ládák mindhárom elegáns kombót kövér, ütős basszushangzással vértezik fel.

 

A mindegyik modellen megtalálható fejhallgató kimenetet az Orange Cabsim áramkörével látták el, ami tökéletesen emulálja az OBC basszusládák hangzását csendes gyakorlás, vagy felvétel közben. További praktikus extra a fedélzeti kromatikus hangológép.

 

A Crush Bass 50 és 100 modelleken megtalálható az Orange OB1 sorozatában megismert egyedi, interaktív Gain és Blend szabályzás. Ennek a lényege az, hogy a bemenő jel két külön jelútra kerül. Egyfelől a tiszta jel kerül erősítésre, a másik jelúton pedig csak a felharmonikusokat erősítik, aminek a mértékét a Gain gombbal szabályozhatjuk.  A tiszta és a „dirty” hang arányát az erősítő Blend gombjával keverhetjük. Vagyis a tiszta basszus hanghoz változó mértékben adagolhatunk kissé piszkos „dirty” hangzást, ami tökéletes idézi a korai ’70-es évek durvább vintage megszólalását, anélkül, hogy a fontos, tiszta mélyek elvesznének.

 

 

 

Orange-Crush-Bass-25-600.jpg

 

A sorozat legkisebb tagja a Crush Bass 25, ami bár kisméretű, a hangja kellően karakteres, kerek, meglepően vastag mélyekkel. A jól reagáló aktív EQ, a parametrikus középszabályzójával lehetővé teszi, hogy a basszus játékos rendkívül széles spektrumban tudja szabályozni a hangszíneket. A basszus-reflex ládában egy 8 inches hangszóró dolgozik. Javasolt kiskereskedelmi ára: £149.

 

 

 

 

 

OrangeCrushBass50-650.jpg

 

 

A Crush Bass 50 nagyszerűen egyesíti a praktikus, hordozható erősítő legfontosabb tulajdonságait mindazokkal a hangzásbeli kvalitásokkal és jellemzőkkel, melyek általában csak a profik kiváltsága. Ebben a kombóban is aktív parametrikus EQ áll rendelkezésünkre, de az 50 W teljesítményű, egy 12 inches hangszóróval szerelt cucc meleg, modern, tiszta basszushangja mellett az erősítő speciális Gain és Blend szabályzásának köszönhetően még további hangszínek széles tárházát kapjuk. A Gain és a Blend az opcionálisan megvásárolható FS-1 lábkapcsolóval is kezelhető. Az erősítő javasolt kiskereskedelmi ára: £229.

 

 

 

 

 

OrangeCrushBass100-700.jpg

 

 

 

A Crush Bass 100 rendkívül sokoldalú, mind a hangját, mind a felhasználási lehetőségeit tekintve. A teljesítménye bőségesen elegendő kisebb és közepes koncerthelyszíneken. Integrált áramkörök helyett, hagyományos elemekből felépülő áramköröket használtak az erősítőben, ami nyersebb és erőteljesebb, kiemelkedően tiszta és konkrét hangzást eredményez. A Crush Bass 100-ban egy 15 inches hangszóró lakozik, a basszus-reflex nyílás növeli a mélyhang átvitelt. A pufferelt effekt loopot úgy tervezték, hogy a maximumot hozza ki pedál/effekt arzenálunkból. A Crush Bass 100-at szimmetrikus (post EQ) vonalkimenettel is ellátták, így koncerten közvetlenül a PA rendszerre is csatlakozhatunk. Javasolt kiskereskedelmi ára: £369.

 

 

 

 

 

 

További információk: Orange Amps