zenesz_logo.pngA basszuserősítők többnyire jó méretű ládák, amiben nagy hangszórók nyomják hatalmas energiával a mély frekvenciákat.

 fly-bass-top_700.jpg

 

 

A Blackstar Fly 3 mini basszus cuccáról már áprilisban írtunk, amiért most ismét szó lesz róla, annak nem más az oka, minthogy a kis erősítő elnyerte a Total Guitar Magazin „Legjobb vétel” díját. Az alábbiakban közöljük a Blackstar Fly 3 Bass erősítőről a Total Guitarban közzétett elemzést, így kiderül, hogy miért tartják nagyra a kis erősítőt.

 

A basszuserősítők többnyire jó méretű ládák, amiben nagy hangszórók nyomják hatalmas energiával a mély frekvenciákat. Világos, hogy ezt senki nem közölte a Blackstarral, akik első dedikált basszus erősítőjüket elképesztően kisméretűre tervezték.

 

A Bass Fly a Fly 3 apró dobozát örökölte, és akárcsak a gitár verzió, a benne lakozó 3 wattos erősítő elemmel is működik. Ha nagyobb teljesítményre van szükség – a gitár változathoz hasonlóan – a FLY 103 mini gitárládával kiegészítve 6 wattos sztereó basszuserősítőt állíthatunk össze. Két csatornát kapunk (Clean és OD) Gain, Kompresszor, és Master Volume potikkal és egy EQ szabályzót, ami a harapós középhangtól indulva vágja a közepeket. Rendelkezésünkre áll még egy Sub szabályzó is, amivel a legmélyebb frekvenicákat kezelhetjük. A Bass Fly-t felszerelték vonalbemenettel is, melynek segítségével okostelefont, vagy MP3 lejátszót csatlakoztathatunk az erősítőhöz. A hangszóró emulált fejhallgató kimenet kiválóan alkalmas csendes gyakorláshoz, vagy felvételre.

 

 

fly-bass-award_400.jpg

 

 

Tetszett az erősítő, de szkeptikusak voltunk azt illetőleg, hogy egy ilyen méretű erősítő labdába rúghat az alsó oktávok világában. Tévedtünk. Ez a kis szörnyeteg, több mint elegendő hangerőt nyújt otthoni gyakorláshoz. A Bass Fly hozza a formáját még akkor is rendesen megküldjük, és a drive-os hangja egyszerűen nagyszerű, nincs hozzá hasonló ebben a kategóriában.

 

Egy Jazz Bass-szel tesztelve, a tiszta csatornán a kompresszort feltekerve, és az EQ gombot is az óramutató járásával megegyező irányba forgatva, ütős, tiszta hangszínt kapunk, bőségesen elegendő méllyel. A Sub szabályzóval azonban óvatosan kell bánni, mert ha nagyon feltekerjük, a hangszóró már túl sok mélyet kaphat és "leragad".

 

Vélemény: hatalmas erősítő, apró csomagolásban
Pro: ekkora hang 3 Wattból!
Kontra: ha a Sub szabályzóval túl sok mélyet adunk, a hangszórók kissé nehezen viselik

 

A Blackstar Fly 3 mini basszus kombó ára megtalálható a Mezzoforte Hangszeráruház oldalán.