zenesz_logo.png



Az új Alesis Crimson Mesh elektromos dob saját kategóriájában – nagyon kedvező árával – könnyen megszorongathatja a piaci vetélytársakat.

 

Alesis Crimson Mesh 700.jpg

 

 

 

Éveken keresztül az „Elektromos dobszett” kifejezés egyet jelentett valami nagyon drága eszközzel, különösen, ha megfelelő minőségben gondolkoztunk. Az olcsóbb márkák modelljei, melyek elsősorban a kezdőket és a középhaladókat célozták meg, nehezen voltak igazi hangszernek nevezhetők.

 

Az Alesis is már ott van jó ideje a piacon különféle kategóriájú elektromos dobjaival, és például a zászlóshajónak számító DM10 kedvező ár-érték arányával, a reveláció erejével hatott. Ugyanakkor könnyen lehet, hogy még ennek a szettnek az ára is túllépi jó néhány dobos költségvetésének lehetőségeit. Az új Alesis Crimson Mesh elektromos dob saját kategóriájában – nagyon kedvező árával – könnyen megszorongathatja a piaci vetélytársakat.

 

 

Elektromos dob Centrum - Alesis Crimson 700.jpg

 

 

 

 

Mit kapunk?

 

A 8 részből álló dobszett – beleértve a cineket is – fekete, helyenként piros színben pompázik. Részletesebben: a lábdob 8 inches és így elég széles ahhoz, hogy akár egy duplázó lábgépet is beüzemelhessünk. Kapunk két 8 inches dual zónás felső tamot, és egy 10 inches dual zónás álló tamot. Az igazi durranás a nagyméretű 12 inches pergő – szintén dual zónás – ami saját állványán helyezkedik el, az állvány a készlet része. Kapunk továbbá egy 12 inches három zónás beütő cint, egy három zónás 14 inches kísérő tányért, és egy 12 inches lábcint különálló pedállal. Mindezt egy dögös, krómozott fém dobkarámra erősítették, ami tényleg meglehetősen masszívnak látszik.

 

 

Alesis-Crimson-Mesh-Kit-elektromos-dob 600x.jpg

 

 

A dobmodul 600 hangot tartalmaz, 50 gyári készletet és további 20 felhasználói készletet képes kezelni, vagyis megvalósíthatjuk saját elképzeléseinket is. A modul rendelkezik MIDI IN/OUT képességgel, sztereó/mono kimenettel, AUX bemenettel (pl. iPod stb. részére), valamint fejhallgató kimenettel is. További fontos és hasznos jellemző a metronóm, és a valós idejű felvételi lehetőség – 5 dal a belső memóriára, 99 USB eszközre. Ha már az USB bemenetről beszélünk, fontos tudni, hogy saját WAV kiterjesztésű hangmintáinkat is betölthetjük a modulba, és azokat hozzárendelhetjük a Crimson Mesh Kit bármely zónájához. Ez nagyon csábítóvá teszi ezt a felszerelést, mert bár a „fedélzeti” hangok tényleg dögösek, de ha valaki valami mást szeretne, akár loopokat, semmi akadálya. A modul hátoldalán még két 6,3 mm-es dual zónás csatlakozás található, ami lehetővé teszi, hogy tovább növeljük a triggerek számát. Habár az aljzatok fölött „Tom 4” és „Crash 2” felirat látható, ezekhez a trigger bemenetekhez a nekünk tetsző padot, vagy cint rendelhetjük hozzá.

 

 

Alesis-Crimson-Mesh-Kit-elektromos-dob-700x.jpg

 

 

 

Hogy szól?

 

Az Alesis Crimson Mesh hálóbőrös (MeshHead) dobtesteken egy gomb segítségével a piezo pickup érzékenysége állítható, testreszabható. Ezzel a gombbal azt tudjuk szabályozni, hogy a hangmodul, hogyan reagáljon a pickupokra. A triggerek érzékenysége és számos más paraméter magán a modulon is állítható.

 

A pergő nagyon valósághű hangon szól, nagyon fog tetszeni, különösen azoknak a dobosoknak, akik a kávát és a bőrt egyszerre ütik meg. A káva fémből készült, akárcsak az akusztikus dobokon. (Fotókon látni olyan Crimson dobot, aminek a kávája gumiból készült.)

 

A tamok szintén kellemesen szólnak, talán egy kicsit lehetnének nagyobb méretűek, de persze a kis méretnek is megvan az előnye. Arról nem beszélve, hogy a MeshHead bőrök hangolhatók, vagyis lejjebb hangolva nagyobb tam érzetét keltik. A cinek is megfelelőek, a beütő lefogás-érzékeny, amúgy teszik, amit várunk tőlük.

 

 

 

maxresdefault_700.jpg

 

 

 

Összefoglalva, az új Alesis Crimson nagyon meggyőző. A mesh bőrök, a nagyméretű pergő, a kiváló minőségű dobkarám, és szerelvények, az extra tulajdonságok, mint például a külső hangminta betöltése, igazi nyertessé teszik ezt a dobcuccot.

 

Az Alesis Crimson Mesh elektromos dobszett ára 329 999 Ft - Mezzoforte Hangszeráruház