zenesz_logo.pngAz ESP és a Traveler Guitar bejelentették közös tervezésű, speciális Traveler Guitar LTD EC-1 modelljüket.

 

ltd_ec1_01_front_700.jpg

 

 

A gitárkészítés egyik úttörője, az ESP és a Traveler Guitar egy eddig precedens nélküli társulást hoztak létre, hogy elkészüljön a Traveler Guitar LTD EC-1, ami egy teljes értékű, 629 mm-es menzúrájú utazó elektromos gitár, és az LTD legnépszerűbb EC sorozatára épül. Az LTD által inspirált nagyszerű összetevők és a Traveler Guitar innovatív mérnöki munkája nyomán létrejött hangszer tökéletes útitárs az ESP rajongók számára.

 

Az ESP által tervezett ALH-200B aktív humbucker hangszedő erőteljes jelet és jól artikulált hangot garantál, de a hangszer vizuális megjelenése is kínál számos meglepetést. A Traveler Guitar LTD EC-1 domborított kialakítású teste mahagóniból készült, satus hangolókulcsok, fekete galvanizált szerelvények, rézsútosan lecsapott nyakillesztés a felső fekvések könnyebb elérése érdekében, állítható Tune-o-matic stílusú húrláb, hatrétegű szegélyezés, szegélyezett nyak, LTD stílusú fogólap berakás jellemzik a mindössze 30” (76,2 cm) hosszúságú hangszert.

 

 

ltd_ec1_02_back_700.jpg

 

 

A Traveler szabadalmazott In-Body hangoló rendszere szabvány méretű hangolókulcsokat alkalmaz, melyeket a gitár testében helyeztek el, így szükségtelenné téve a fejrészt. Ennek köszönhetően egy teljes menzúrájú gitárt kapunk, ami 24%-kal rövidebb és 29 %-kal könnyebb, mint egy hasonló menzúrájú normál méretű gitár.

 

A Traveler Guitarba beépített fejhallgató erősítő segítségével, teljes hangerővel gyakorolhatunk, a kedves szomszédok bosszantása nélkül. Az egyedi négyállású húzó-nyomó potméterrel négy hangzás között választhatunk: clean, boost, overdrive és distortion. A gitáron természetesen a hagyományos 6,3 mm-es jack kimenet is megtalálható, de az AUX bemenetre mobil eszközt is csatlakoztathatunk, így együtt játszhatunk kedvenc előadónkkal.

 

A Traveler Guitar LTD EC-1 tökéletes megoldás utazó gitárosok számára, akik olyan modern, high-gain gitárt keresnek, ami kompakt, és megfelelő játékkényelmet kínál. A gitár a tartozék Deluxe Gig Bag puhatokkal könnyedén elfér a repülőgép utasterének felső csomagtartójában.

 

 

 

 

 

 

Specifikáció:

 

 

Test: domborított tetejű mahagóni
Nyak: mahagóni
Konstrukció: csavarozott nyak
Menzúra: 24 3/4” (629 mm)
Fogólap: rózsafa
Fogólap berakás: LTD stílusú gyöngyház
Nyak rádiusza: 15 3/4"
Nyak szélessége a felső nyeregnél: 25,4 mm
Szegélyezés: 6 rétegű krém/fekete
Érintők: 22 jumbo
Hangszedő: teljes méretű ESP Designed ALH-200B aktív humbucker
Elektronika: egyedi fejhallgató erősítő, hangszínszabályzó, Clean/Boost/Overdrive/Distortion kapcsoló, 1/8″ AUX bemenet
Kimenet: 6,3 mm jack gitár és 3,5 mm fejhallgató kimenet
Szerelvények: fekete
Hangolókulcsok: zárt, satus, 14:1 áttétel
Lakkozás: fényes fehér
Húrok: D’Addario EXL110
Teljes hossz: 762 mm
Teljes vastagság: 50,8 mm
Test vastagsága: 25,4 mm
Test szélessége: 254 mm
Méretek puha tokkal: 787, 4 x 330 x 101,6 mm (hosszúság x szélesség x magasság)
Súly 2,38 kg
Súly puha tokkal: 3,29 kg
Elemek: 2 x AAA a fejhallgató erősítőhöz, 1 x 9 V az aktív hangszedőhöz 
Várható listaár: 599,99 USD

 

 

Bővebb információ: TravelerGuitar.com