zenesz_logo.png



A Palmer sikeres Pocket Amp MK 2 előerősítő pedálja után bemutatta BASS POCKET AMP multifunkcionális pedálját.

 

Palmer_BASS_Pocket_Amp_1_700.jpg

 

 

A Palmer sikeres Pocket Amp MK 2 előerősítő pedálja után BASS POCKET AMP multifunkcionális pedáljával a basszusgitárosokat célozta meg. Ez az apró eszköz kitűnően használható akár felvételnél, akár gyakorló erősítőként is, és egyaránt alkalmas aktív és passzív basszusgitárral történő használatra. A pedál tökéletesen működik végerősítőhöz, vagy keverőhöz csatlakoztatva, de fejhallgató erősítőként is megállja a helyét.

 

A basszus sound nagyon hatékonyan alakítható a rendelkezésre álló kezelőszervekkel, melyek a következők: Mély (középen 90 Hz), Magas (középen 7 kHz) és a félparametrikus Középfrekvencia szabályzó (150 – 8 kHz). A CAB kapcsolóval három hangfal emuláció között választhatunk, melyek három különböző hullámformát eredményeznek: flat, modern és vintage. A MODE kapcsolóval a tiszta, az overdrive-os és a fuzz-os hangzás között válthatunk.

 

A bemeneteknél található egy BASS IN jack aljzat (egy kis kapcsolóval aktív basszusokhoz illeszthető) egy BASS THRU aljzat, és egy AUX bemenet, melyen sztereó jelet vihetünk be (mini jackkel) és sztereóban hallgathatjuk a mini jackes fejhallgató kimeneten.

 

 

Palmer_BASS_Pocket_Amp_2_700.jpg

 

 

A kimeneti oldalon helyezték el a szimmetrikus, földleválasztó kapcsolóval ellátott XLR kimenetet (DI out), melynél az D.I. PRE/POST kapcsolóval „kerülhetjük meg” a hangszín beállításokat és a hangfal szimulációkat. A 6,3 mm-es jack kimenettel közvetlenül végerősítőre csatlakozhatunk. Külső effektet az FX Insert jack aljzaton keresztül köthetünk a kis erősítőhöz, habár a fedélzeti Saturation szimuláció is sok esetben elég lehet.

 

A masszív és zajtalan pedál felső paneljén még egy kétállású tolókapcsolóval is találkozunk, melynek BYPASS helyzetében – a lábkapcsoló kikapcsolt állásánál – a BASS POCKET AMP összes beállítása kikerül a jelútból. Ha a MUTE pozíciót választjuk, a gitár csendben hangolható (a BASS THRU bemenet mindig aktív) vagy a gitárt idegesítő zajok nélkül kihúzhatjuk.

 

A Palmer BASS POCKET AMP 9 voltos adapterrel (PW9V), vagy 9 voltos elemmel is üzemeltethető. A tápfeszültséget 18 voltra is állíthatjuk, ami jótékony hatással van a fejhallgató erősítő működésére és dinamikájára.

 

 

 

Palmer_BASS_Pocket_Amp_3 600.jpg

 

 

A Palmer BASS POCKET AMP május-június folyamán lesz kapható.

 

A Palmer hazai forgalmazója az Elimex Kft.