zenesz_logo.png



Folytatjuk a korábban megkezdett sorozatunkat, melyben a színpadon használatos különféle professzionális állványokat kívánjuk bemutatni olvasóinknak. Ezúttal a gitárállványokról esik szó.

 

maxresdefault_700.jpg

 

 

A különféle színpadi állványoknak nem mindig szentelünk kellő figyelmet, gyakran nem is gondolunk arra, hogy a gyenge minőségű állványok olykor tönkretehetnek akár egy produkciót, akár egy hangszert is. Különösen érvényes lehet ez az állítás a gitárállványokra. Ezek nagyon fontos eszközök, mert a sokszor többszázezer forintos hangszerek a színpadon a legkülönfélébb veszélyeknek vannak kitéve, amikor az állványra állítva magára hagyjuk őket. Elég egy rossz lépés, és ha nem szuper stabil az állvány, akár a gitárkábelbe gabalyodva, akár óvatlanul hátralépve, egy pillanat alatt elintézhetik hangszerünket. Egyszóval nem érdemes egy párezer forintos eszközön spórolni. És még egy fontos szempont: teljesen más helyzet, amikor valaki otthon a szobában tart állványon egy gitárt, és mondjuk nincs olyan házi kedvenc a közelben, aki kárt tehetne benne, és más a színpad.

 

Egyértelmű, hogy másfajta állvány kell, ha elektromos gitárt és másfajta, ha akusztikus gitárt akarunk rajta tárolni, bár mint látni fogjuk, a König & Meyer állványok között van olyan is, ami mindkettőre alkalmas. Megint másfajta állvány szükséges, ha több gitárt szeretnénk közös állványon tartani.

 

Az alábbiakban – a teljesség igénye nélkül – bemutatunk néhányat a cég professzionális gitárállványai közül, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy kedvet csináljunk a cég állványai között történő böngészéshez.

 

 

 

 

parafa 700.jpg

 

König & Meyer gitárállvány – elektromos gitárhoz, parafa

 

Elektromos gitárokhoz való stabil, egyszerűen összecsukható gitárállvány. Szélessége 220 mm és 350 mm között állítható. Annyiban tér el az egyszerűbb állványoktól, hogy a tartókarokat parafaszínű, puha védőréteggel vonták be, így azok nem karcolják össze a hangszer lakkozását és az állvány nem csak egy fix szélességre nyitható.

 

Beállítás: nyomógombos rendszerrel

Magasság: 420 mm

Szélesség: 220-350 mm között állítható

Hangszertartó karok: karcolást nem okozó parafaszínű műanyag felület

Anyag: acél

Alkalmas: elektromos gitárhoz

Szín: parafa/fekete

Tömeg: 1,86 kg

Ára: 10 187 Ft (ÁFA-t tartalmazó, bruttó ár)

 

 

 

 

heli 700.jpg

König & Meyer Heli 2 gitárállvány – elektromos gitárhoz, parafa

 

Egy rendkívül jó ár-érték arányú, még a megszokottnál is stabilabb konstrukciójú állványt is szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani.

 

A már bevált gitárállványt újratervezték és állítható tartórészt kapott. A különböző méretű hangszerek a négy állítható pozíció valamelyikébe helyezhetők. Az állvány robusztus fém felépítését és stabilitását nem csak a heavy metálosok értékelik majd. Szállításhoz és tároláshoz laposra összecsukható. A gumírozott tartókarok biztos tartást adnak és óvják a hangszer lakkozását, és természetesen a népszerű állvány többféle színben is kapható.

 

Beállítás: a lábak a pánt segítségével összecsukhatók

Magasság: 350 mm

Hangszervédelem: nem karcoló műanyag

Anyag: acél

Méret összehajtva: 380x290x33 mm

Hangszertípus: elektromos gitár

Szín: parafa

Tömeg: 1,32 kg

Szélesség: 185-230 mm

Egyéb jellemzők: új, négyállású állítható tartórendszer

Ár: 6 759 Ft (ÁFA-t tartalmazó, bruttó ár)

 

 

 

 

 

 

 

memphis 700.jpg

 

König & Meyer Memphis Travel gitárállvány – alumínium, állítható karokkal 

 

A Memphis Travel gitárállvány tökéletes utazáshoz. Mérete, amely nem magasabb egy A4-es lapnál és mindössze 400 grammos súlya lehetővé teszi, hogy a gitártokba tegyük. Az állítható hosszúságú (68-127 mm) tartókaroknak köszönhetően elektromos és akusztikus gitárokhoz egyaránt használható. A kisméretű állvány néhány mozdulattal szétnyitható, műanyag bevonat védi a hangszert a karcolásoktól.

 

Azon túl, hogy kétféle gitárhoz is alkalmas ez az állvány, fontos szempont, hogy a tartókarok nem csak állíthatók, hanem használat után behajthatók és így – ellentétben fix karos társaikkal – akár a gitártokban is elférnek.

 

 

 

 

 

 

Speciális jellemzők: állítható tartókarok

Anyag: alumínium

Hangszervédelem: műanyag bevonat

Oszlop kialakítása: összecsukható

Magasság: 275 mm

Súly: 0,46 kg

Ár: 8 015 Ft (ÁFA-t tartalmazó, bruttó ár)

 

 

 

 

 

 

 

 

guardian 3_700.jpg

 

 

 

König & Meyer Guardian 3 gitárállvány – 3 gitárhoz, átlátszó tartóelemekkel

 

Három gitár biztonságos tárolására szolgál, helytakarékos, hangszerboltban, otthon és a színpadon is jó szolgálatot tesz. A Guardian 3 kialakításánál fogva akusztikus-, elektromos- és basszusgitárt egyaránt képes fogadni. A hangszerek nem fordulnak el a tárolóban, a védőelemek az egymáshoz ütődést valamint a berakáskor és kivételkor előforduló sérüléseket is megakadályozzák. A gitárral érintkező felületek kiváló minőségű „thermoplastic elastomer” anyagból készültek, párnahatást biztosítanak, felveszik a gitár súlyát és megfelelő védelmet nyújtanak. A hajlékony elválasztó karok lehetővé teszik a gitár bármely irányban való behelyezését és anélkül tartják a gitár nyakát, hogy a húrokkal érintkeznének, ezen kívül pengetőtartóként is funkcionálnak. Az újszerű mechanizmusnak köszönhetően az állvány könnyen összehajtható és álló helyzetben tárolható.

 

 

 

 

 

Speciális jellemzők: bármely irányban behelyezhető a gitár

Anyag: műanyag

Hangszervédelem: műanyag bevonat

Oszlop kialakítása: összecsukható

Méretek: 626 x 670 x 173 mm

Magasság: 700 mm

Megjegyzés: alapterület 625 x 335 mm

Súly: 3,6 kg

Ár: 36 162 Ft (ÁFA-t tartalmazó, bruttó ár)

 

A König & Meyer Guardian állványokból létezik öt elektromos, és öt akusztikus és/vagy elektromos gitár tárolására alkalmas változat is. Mindegyik Guardian állványhoz külön vásárolhatók a mozgatást megkönnyítő görgőkerekek.

 

 

A König & Meyer állványok hazai forgalmazója: Elimex Kft.