zenesz_logo.pngHolnap nyitja kapuit a legnagyobb zenei vásár, ami számos új meglepetéssel, és egy vadonatúj koncepcióval várja a zenész szakma szereplőit a német ipar és kereskedelem fővárosába, a Majna parti Frankfurtba.

 

musikmesse_ps700.jpg

 

 

Egy nappal korábban érkeztünk, de ennek ellenére, már jócskán van látnivaló, amit azonnal megosztunk veletek.

 

A korábbi évektől eltérően, a frankfurti vásárváros a zenei vásárt időben is szétválasztotta a korábban vele egy időben rendezett Prolight + Sound rendezvénytől, ami most április 5-én kezdődött, és 8-ig tart. A két rendezvény, célcsoport tekintetében nagyon közel áll egymáshoz, bonyolítás szempontjából viszont jelentős mértékben juttatja levegőhöz (szó szerint) a látogatókat, amit már a belépés első pillanatában érezni lehet. A vásárról történő tudósítás számunkra is ellentmondásosan zajlik, hiszen egyszerre két lovat kell megüljünk, ami nem könnyű feladat.

 

 

 

map 700.jpg

 

 

 Klikk a képre a nagyításhoz!

 

 

Az idei zenei vásár, számos programot kínál, az idelátogató zenészek, szakemberek és forgalmazók egy percig sem fognak unatkozni. Ha csak a kiállítási térképet nézem, rögtön a Yamaha óriási hangszerbemutatója fogadja a belépőt.

 

 

 

 

Business_meets_Business_(c)650x.jpg

 

 

 

A Halle 8.0-ban akusztikus, és fél-akusztikus gitárok egész hadseregével találkozhatunk, és velük egy fedél alatt láthatjuk (hallhatjuk) a dobokat, és ezek ezernyi változatát, a legnagyobb márkáktól az ismeretlen, de korántsem elhanyagolható minőségű ütős márkákig. Itt kapnak helyet a húros hangszerek, húrok, zenei kiadványok is.

 

 

 

Yamaha @ ProLight & Sound 700.jpg

 

 

A Halle 9.0 szintet a zongorák uralják, valamint egyéb billentyűs hangszerek, köztük digitális zongorák, szintetizátorok, templomi orgonák, de a harmonikák sem maradhatnak ki a sorból. Egy emelettel feljebb, a csarnok 9.1-es szintje ad otthont a mikrofonoknak, felvételtechnikának, az audio/video szoftvereknek és a DJ berendezéseknek.

 

 

 DPA dvote 4099 yam 700.jpg

 

 

A kiállítás 10.2 csarnokában a klasszikus hangszerek jazz zenei alkalmazásából kaphatunk ízelítőt, réz- és fafúvósok szólalnak meg, és kínálják magukat a zenészeknek.

 

A Hall 11 izgalmas látványt és hangzást is tartogat a számunkra, ahol a rock és popzene művelői adhatnak egymásnak randevút. Dobok, ütős hangszerek, komplett zenekarok, elektromos gitárok, basszus gitárok, erősítők, és kiegészítők arzenálja lesz majd látható.

 

 

 

 

Business_Academy_Messe_Frankfurt_700.jpg

 

 

A frankfurti kiállítás Galériája ad otthont a zenei alapítványoknak, a zeneoktatásnak, workshopoknak, a médiának, valamint professzionális zenei szövetségeknek.

 

A zenei vásáron, külön területet kaptak a gyártók, a hangszeripar, a médiumok, hangszerkereskedők, és a viszonteladó hálózatok. A Halle 11.1 nem zenészeknek való hely, itt eldugva a világ szeme elől, az üzletemberek szövik „hálóikat”.

 

 

 

 

TheDeadDaisies-2015-650.jpg

 

 

The Dead Daisies

 

 

 

A Musikmesse bővelkedik zenei programokban is. A központi színpadon váltakozva lépnek fel rock, és pop zenészek, de hallható lesz itt elektronikus zene is. A kiállítás vendége a rendkívül népszerű The Dead Daisies, mely a legendás Foreigner, Whitesnake, Thin Lizzy stb. zenekarok tagjaiból állt össze.

 

 

 

 

philx-live-framour-legacy-2016_450.jpg

 

 

 

A galérián felállított színpadot Unplugged Stage-nek keresztelték, ahol többek között Phil X (Bon Jovi band) mutatja be a közönségnek saját gitárját a kiállítás mind a négy napján. Itt játszik majd a koreai Sungha Jung is, aki több millió letöltést ér el sajátos akrobatikus gitárjátékával.

 

A kiállítás Beck’s Open Stage-nél nem ingyenes sörmérés történik, itt inkább a kezdő zenekarok kapnak bemutatkozási lehetőséget, mondhatnánk minden stílusban, a rockzenétől, a popzenén át egészen a jazzig.

 

A programok között nem feledkezhetünk meg a Music4Kidz projektről sem, ahol a legkülönbözőbb (őrült) hangszereket bocsátják a gyerekek rendelkezésére. Aki már látott ilyet, sohasem felejti a látványt – ami végtelenül megragadó – de káoszt sem, amit a kicsik produkálnak a kiállított hangszerekkel...

 

Külön érdekesség a Street Food Session program, ahol a zenehallgatás közben kajálni és inni is lehet, ami fölöttébb kellemes szabadtéri program, minden stílus hallható itt, és ha hozzá egy kis napsütés is párosul, akkor végkép kerek minden.

 

 

Mike Terrana_(c)_Andreas Meer_650.jpg

 

Mike Terrana

 

 

A Halle 11.0 idén funkcionálisan a Musikmesse Drum Camp nevet kapta, ahol hat dobos mutatja be játékstílusát a legkülönbözőbb felszereléseken. Olyan nevek, mint Mikkey Dee (Motöhead), Karl Brazil (Robbie Williams, Elton John, Olli Murs), Mike Terrana (Rage, Yngwie Malmsteen, Tarja Turunen) és Jost Nickel (Jan Delay, Jan Josef Liefers, Maria Glen) elképesztően nagy tudású, és népszerű muzsikusok, mind mesterei hangszerüknek, és minden bizonnyal nagyszámú közönség lesz majd kíváncsi rájuk.

 

Folytatjuk...