zenesz_logo.pngElkészült a PRS Limited-Edition Private Stock Super Eagle, melynek tervezésében John Mayer aktívan együttműködött a híres gitárkészítővel, Paul Reed Smith-szel.

 

supereagle_large700.jpg

 

 

Még 2014 októberében írtunk arról, hogy John Mayer, a Grammy-díjas, virtuóz amerikai gitáros, dalszerző és énekes, szakított a Fenderrel. Akkor azt nyilatkozta, hogy bár továbbra is játszik Fender gitárokon, de a nevéhez fűződő signature Fender modell nem készül többé. Most már azt is tudni, milyen brand mellett döntött.

 

Elkészült a PRS Limited-Edition Private Stock Super Eagle, melynek tervezésében Mayer aktívan együttműködött a híres gitárkészítővel, Paul Reed Smith-szel. A közös munka célja – ahogy nyilatkozták – az volt, hogy egy valóban kifinomult és egyedi hangszert hozzanak létre, ami egyszerre őrzi a gitárkészítés klasszikus hagyományait, ugyanakkor tágítja is annak határait, az anyagok, a formatervezés és hangszerkészítő szakmai tudás terén. Az eredmény egy igazán új PRS hangszer lett, mely magán hordozza a PRS Private Stock hangszerekre jellemző hallatlan pontos és elegáns kidolgozás jegyeit, ugyanakkor tükrözi John Mayer szempontjait a könnyű játszhatóság, a hangszín és apróbb technikai részletek terén.

 

 

 

straight1_700.jpg

 

 

 

„Igazán jó és gyümölcsöző volt Johnnal dolgozni. A gitárral kapcsolatos szakmai tudása és hozzáértése rendkívül alapos,” – mondta Paul Reed Smith. „Szó szerint napi kapcsolatban voltunk a projekt alatt, és nagyon büszke vagyok, hogy ezt a gitárt láthatom Johnnal a színpadon és stúdióban, és nem utolsó sorban azért is, hogy más zenészeknek is átnyújthatjuk ezt a hangszert.”

 

Emeljünk ki néhányat, a John Mayer és Paul Reed Smith által megvalósított, egyedi jellemzőkből!  A hangszer menzúrája 25,375 inches (644,5 mm), vagyis hosszabb a megszokottnál, a gitárra speciálisan tekercselt 58/15 JM húrláb és nyaki hangszedők, valamint a középső pozícióba egy Narrowfield JM pickup került, mindegyikhez tartozik egy-egy mini coil split (tekercs leválasztó) kapcsoló. Szintén extra a JCF Audio előerősítő, és a ki-bekapcsolható Treble Booster. A hangszedők fényes, tiszta hangját Amerika számos koncertszínpadán hallhatták már, amikor Mayer a Dead & Company formációval – a Grateful Dead még élő tagjaival – turnézott a közelmúltban.

 

Beszéljünk egy kicsit a felhasznált anyagokról! A félig üreges testű gitár tető- és hátlapja habos juharfából, oldalfala mahagóniból készült. A nyak anyaga szintén habos juharfa, melyre brazil rózsafából készült fogólap került,  24 érintővel. A gitárt Private Stock Gen III Tremoló húrláb, és Tweaked Phase III satus hangolókulcsok teszik teljessé.

 

 

 

 

 

A Private Stock Super Eagle-ből mindössze 100 darab készül, és kizárólag 2016. március 11. és április 1. között lehet megrendelni.

 

Képek, videók és specifikáció a https://www.prsguitars.com/supereagle oldalon találhatók. A hangszer a PRS Private Stock hivatalos márkakereskedőitől rendelhető meg. Az árát szemérmesen el is hallgathatnánk, és tény, hogy a PRS Private Stock gitárok nem a belépő szintű kategóriát képviselik, de hogy érzékeltessük, hogy itt komoly üzleti megfontolások is állhattak a márkaváltás mögött, leírjuk: 14 295 EUR.