zenesz_logo.pngA Neumann útjára indított egy új weboldalt, amelyet teljes egészében az otthoni stúdiókkal kapcsolatos témáknak szentelt, mi pedig ennek apropóján bemutatunk egy kicsi, de professzionális kondenzátor mikrofont, a TLM 102-t.

 

Neumann In The Home Studio 700.jpg

 

 

A Neumann útjára indított egy új weboldalt, amelyet teljes egészében az otthoni stúdiókkal kapcsolatos témáknak szentelt. Hasznos lehet a Neumann Home Studio Academy ahol számos hangmintával ellátott, egyszerű oktatóanyag segíti a kezdőket és biztosít értékes háttér információkat haladóknak, hogy tovább finomíthassák felvételi technikájukat. A Neumann Home Studio Academy folyamatosan frissülni és bővülni fog. Oktató videókat  is tartalmaz, melyekben lépésről-lépésre kínálnak megoldásokat olyan tipikus kihívásokra, melyekkel az otthoni stúdiókban szembesülhetünk, pl. énekhang, vagy akusztikus gitár felvétele nem stúdiónak kialakított helységben.

 

A Neumann új Home Studio oldala automatikusan feldolgozza a látogatók igényeit és mind a mobil eszközökkel, mind asztali számítógépekkel kapcsolatos tapasztalatait igyekszik átadni az olvasónak.

 

Érdemes körülnézni, az oldal angol, és német nyelven érhető el.

www.neumann.com/homestudio/en
www.neumann.com/homestudio/de

 

 

TLM102 350.jpg

 

 

 


Kedvcsinálónak bemutatunk a rendkívül jó minőségű, a Neumann kínálatában a kedvező árúnak számító professzionális kondenzátor mikrofont, amit nem csak otthoni, hanem profi stúdiókban, rádiókban is használnak.


A Neumann TLM 102 olyan apró, olyan kompakt, hogy amikor először megpillantjuk, hajlamosak vagyunk alábecsülni. Amikor azonban először halljuk, az döbbenetes. Az ok egyszerű: ha a Neumann technológiáról és márkanévről van szó, a legkisebb is lehet nagy „játékos”.

 

A cég ezt a mikrofont úgy alkotta meg, hogy egyaránt képes legyen ének és hangszer felvételére is. Frekvencia átvitele kiemeli az emberi hang szempontjából döntő fontosságú 8-12 kHz-ig terjedő tartományt. A TLM 102-vel készült felvételnél a hang a nagymembrános mikrofonokra jellemző bársonyos hangzást és nagyon kellemes – a végső mixbe jól illeszkedő – presence-es hangszínt kap. Azt érezzük, hogy létrejön a természetes, organikus elkülönülés az énekhang és az akusztikus gitár között. A TLM 102 kezelése egyszerű maradt, és az integrált popfilternek köszönhetően rendkívül jól bánik a sziszegő és összecsengő (konszonáns) hangzókkal.

 

 

 

 

 

Specifikáció:

 

Iránykarakterisztika: kardioid
Kapszula leírása: K102, szimpla nagymembrános kapszula
Frekvencia átvitel: 20 Hz-20 kHz
Maximális hangnyomás (THD 0.5%): 144 dB
Dinamika-tartomány: 132 dB
Jel/zaj viszony: CCIR (rel. 94 dB SPL): 73 dB
Jel/zaj viszony: A-súlyozású (rel. 94 dB SPL): 82 dB
Érzékenység: 11 mV/Pa
Egyenértékű zajszint: 12 dB, A-súlyozású
Maximális kimeneti jel: 13 dBu
Tápfeszültség: 48 V ± 4 V
Méretek: 116 mm / Ø 52 mm
Súly: 210 gr

 

Ha friss információkat szeretnél kapni az oldal tartalmáról, ITT feliratkozhatsz a Home Studio hírlevelére.

 

A Neumann hazai forgalmazója: AudioPartner