zenesz_logo.pngAkár meg is lepődhetnénk, hogy egy új hangsugárzó családdal rukkol elő a QSC, hisz a K sorozat siker sztorija talán még véget sem ért.

 

q_loudspeakers_E_img_heroFamily_700.jpg

 

De persze tudjuk, hogy közben megjelent sok új dolog, többek közt a TouchMix és a PLD sorozat, mely az első processzorral szerelt erősítő család a QSC-nél. Ám valami hiányzott, hogy teljes legyen a paletta. Egy jó passzív hangsugárzó. Hát itt van az E sorozat. Külsőre K, belsőre új. Tökéletes párosítás a GXD és PLD erősítőkhöz.

 

 

 

 

 

 

q_loudspeakers_E_E10_700.jpg

 

 

Az E10 kompakt kétutas passzív hangfal melyben egy 10 inches öntött kosaras mélyhangszóró és egy 1,75” tekercs átmérőjű, kompressziós magassugárzó dolgozik. A többfunkciós láda színpadi monitorként, vagy egy PA rendszer részeként is jól használható, folyamatosan 300 W, csúcsban 1200 W teljesítményre képes.

 

 

 

 

 q_loudspeakers_E_E12img_heroFront_700.jpg

 

 

 

Az E12 trapéz alakú, kétutas hangfalba egy 12 inches öntött alumínium kosaras mélyhangszórót és egy 1,75” tekercs átmérőjű, kompressziós magassugárzót építettek. A 15 mm-es, 11 rétegű falemezből készült láda masszív, tömör mélyhangokat produkál egészen 65 Hz-től. Kiváló választás lehet, ha helyhiány, vagy anyagi megfontolások miatt egy kisméretű mélynyomóra van szükségünk.

 

 

 

 

 

q_loudspeakers_E_E15img_heroBack_700.jpg

 

 

Az E15 szintén trapéz alakú, kétutas hangfal, de ebbe már egy 15 inches 500 W-os öntött alumínium kosaras hangszórót szereltek, melynek lengőtekercse 3,5 inches. A magas hangokért egy 2,8” tekercs átmérőjű, 1,5” kimeneti nyílású kompressziós driver felel. Az E15 ideális, ha nagy teljesítményt – 500 W / 2000 W – és hiteles mélyátvitelt várunk egy szélessávú hangfaltól.

 

 

 

 

 

 

q_loudspeakers_E_E18_650.jpg

 

 

A sorozat utolsó modellje az E18SW, nagyteljesítményű direkt sugárzó mélynyomó, egy darab 800 wattos, 18 inches alumínium kosaras hangszóróval. Arra tervezték, hogy a PA rendszer részeként a lábdob, vagy a basszus zúzós mélyhangjait hozza, nagy teljesítménnyel, akár a legenergikusabb dance music esetében is. Teljesítménye 800 / 3200 W, maximális hangnyomása 132 dB @ 1 m.

 

Az E sorozat passzív ládái kiválóan használhatók bármilyen jó minőségű, professzionális végerősítővel, minthogy azonban a mai modern hangsugárzó rendszerek nagyban támaszkodnak a finoman hangolható digitális jelfeldolgozás (DSP) lehetőségére, komplett QSC rendszert használva, nagyobb teljesítményre és jobb hangminőségre számíthatunk.

 

További részletek hamarosan az Interton Group oldalán.
A QSC hazai forgalmazója: Interton Group