zenesz_logo.png



A Yamaha bemutatta új RevStar sorozatát, melynek hét tömörtestű elektromos modelljét a ’60-as évek versenymotorjai ihlették.

 

700.jpg

 

RS620

 

 

A Yamaha bemutatta új RevStar sorozatát, melynek hét tömörtestű elektromos modelljét a ’60-as évek versenymotorjai ihlették. A cég évtizedek óta nem hozott ki jelentős új sorozatot, ezért az új szériától sokat várnak, különösen, hogy megjelenésük egybeesik a Yamaha gitárgyártás megkezdésének 50 éves évfordulójával.

 

Tekintettel az évfordulóra, a Yamaha különösen gondosan ügyelt minden apró részletre, információkat gyűjtött profi gitárosoktól és más szakértőktől is. Lenyűgöző színek és lakkozások egészítik ki az egyszerű, letisztult formavilágot, miközben a kézzel tekercselt hangszedők és a precízen megválasztott anyagok tökéletesen illenek minden egyes hangszer karakteréhez. A sorozat hat gitárján megtalálható a Yamaha mérnökei által tervezett, szabadalmazott Dry Switch szűrő. A hangszín potméter húzó-nyomó kapcsolóként is működik, de a sztenderd coil-split funkció helyett egy passzív high-pass szűrőt aktivál, vagyis vágja a mélyeket, ami további hangszín variációkat tesz lehetővé.

 

 

rs320.jpg

 

RS320

 

 

 

 

 

„A sorozat hangszerei a vintage versenymotorok nyers erejét és tökéletes esztétikáját tükrözik, ugyanakkor a Yamaha mesterségbeli tudása garantálja, hogy legalább olyan jól szóljanak, mint ahogy kinéznek.” – mondta Armando Vega, a Yamaha Corporation of America marketing menedzsere. "Éveket töltöttünk a modellek tökéletesítésével, és azzal, hogy megtaláljuk a mérnöki munka, a technológia és az innováció olyan egyensúlyát, ami hatással lesz azokra a gitárosokra, akik túl akarnak lépni az átlagoson."

 

 

 

rs720b.jpg

 

 RS720B

 

 

A Yamaha gitárok története 50 évre nyúlik vissza, amikor a cég 1966-ban bemutatta a rendkívül jó ár/érték arányú tömörtestű SG sorozatát, komoly elismerést elérve világszerte. Olyan legendás zenészek használták az SG modelleket, mint Carlos Santana, Phil Manzanera (Roxy Music), Steve Cropper (Stax/Volt), Mick Jones (Foreigner), Brian Robertson (Thin Lizzy), vagy a jazz óriások Larry Carlton és John McLaughlin.

 

A Yamaha Revstar sorozat gitárjai 2016. január végétől lesznek kaphatók. A modellek specifikációját, hangmintákat, és videókat a Yamaha Magyarország oldalon lehet megtekinteni.

 

 

 

 

Listaárak:


RS320, $629
RS420, $779
RS502, $999
RS502T, $1,129
RS620, $1,159
RS720B, $1,549
RS820CR, $1,549