zenesz_logo.pngAz Electro-Harmonix új looper pedálja 12 perc felvételt és korlátlan rájátszást tesz lehetővé, így inspiráló eszköz lehet gitárosok számára, akár gyakorlásról, akár élő játékról van szó.

ehx-720-600x.jpg

 

Az Electro-Harmonix egy új looper pedállal, a 720 Stereo Looperrel bővítette effektpedáljainak sorát. A pedál 720 másodperc (12 perc) hosszúságú sztereó felvételre, 10 különálló loop felvételére, korlátlan rájátszásra képes, így inspiráló eszköz lehet gitárosok számára, akár gyakorlásról, akár élő játékról van szó. Undo-Redo (visszavonás-ismét), Reverse (visszafelé játszás) és fél sebességgel történő lejátszási lehetőségek mindegyike egy gombnyomással elérhető.

 

A felvett hang kiváló minőségű, tömörítetlen, minthogy a pedál 24-bites A/D/A konverterekkel rendelkezik, a mintavételezési frekvenciája 44.1 kHz. Sztereó ki- és bemenet teszi még használhatóbbá a pedált, így egyszerre akár két hangszert is képes felvenni a looper. Az effektre még egy bemenetet szereltek, így egy háromgombos lábkapcsoló csatlakoztatásával könnyebben válthatjuk a programhelyeket és közvetlenül elérhetjük az Undo-Redo funkciókat.

 

Az EHX 720 sokoldalúsága ellenére könnyen kezelhető. A Level gombbal az éppen visszajátszott loop kimenő szintjét szabályozhatjuk – természetesen a „száraz” hangra ez nincs hatással. A Level gomb mellett található Loop/Push:Mode nyomógombbal 3 funkció között válthatunk: Loop Select Mode (bank/programhely váltás) Loop Progress Mode (loop folyamat) Fadeout Mode (halkulás, kiúszás). Amikor a három mód közül valamelyiket kiválasztottuk, a Loop/Push:Mode gombot tekerve annak paramétereit állíthatjuk be.

 

A Reverse és 1/2 Speed effekteket két dedikált nyomógombbal aktiválhatjuk. A 720 Stereo Loopert kattanásmentes, csendes működésű lábkapcsolókkal látták el, melyekkel a Loop és Stop/FX funkciók kényelmesen kezelhetők.

 

Az EHX új pedáljához tartozékként kapjuk az EHX 9.6DC tápegységet, de az effekt 9 voltos elemmel is üzemeltethető.

 

 

 

 

Az EHX 720 Stereo Looper pedál hazai ára 48.900 Ft