zenesz_logo.pngKövetkezzen egy olyan kombó, amit a legtöbben nem biztos, hogy blues erősítőként tartanak számon: Peavey Classic 30/112.

 

 

650.jpg

 

 


A héten kezdtük el sorozatunkat, melyben a blues zenére leginkább alkalmas erősítőket vesszük szemügyre. Következzen egy olyan kombó, amit a legtöbben nem biztos, hogy blues erősítőként tartanak számon.

 

 

 

Peavey Classic 30/112

 

Popzenét, vagy akármilyen más stílust játszó bandákban is vannak olyan gitárosok, akik alig várják, hogy lehetőségük legyen egy igazi blues szólót valahol, valamikor eljátszani. A pop vagy rock hangzást egy szempillantás alatt át lehet varázsolni dögös blues gitárhangzássá az olyan sokoldalú csöves erősítőknek köszönhetően, mint a népszerű, igáslónak tartott Peavey Classic 30/112.

 

Ez az erősítő elsősorban sokoldalúságáról ismert, tökéletesen megszólal rajta bármilyen stílus, pop, hard rock, country, ugyanakkor minden átmenet nélkül bluesra is válthatunk vele. Valójában a sokoldalúság álarca mögé jól elrejtett blues erősítőről beszélhetünk a Classic 30 esetében. Klasszikus, tiszta, ütős hangja és overdrive-os megszólalása kiválóan továbbítja játékunk dinamikáját és apró finomságait.

 

 

 

panel 700.jpg

 

 

 

Ami talán a legfontosabb, az említett blues-os hangszín egyszerűen előállítható, ha egy kicsit ügyeskedünk a beállításokkal. A kombó kétcsatornás, az első, "Normal" csatornához csak egy hangerő gomb tartozik,  a második "Lead" csatornához azonban már egy Pre és Post Gain potméter is, a 3 sávos EQ és a rugós zengető szintszabályzója közös. Ezenkívül még egy Boost kapcsoló áll rendelkezésünkre, a csatornákat, a zengetőt és a boostert lábkapcsolóval is válthatjuk.

 

Az erősítőben három 12AX7 és négy EL84 cső gondoskodik a teljesítményről, a hangszóró egy 12 inches Steven's Trusonic. Ez a konfiguráció biztosítja a Classic 30 vintage hangzását, ami teljes összhangban van a kombó külső megjelenésével. Már az első csatorna hangerő gombjának megfelelő beállításával is könnyen bejárható a tiszta hangzástól, az enyhén crunhos hangon keresztül a közepesen torzított hangig terjedő skála bármely fokozata. Ha a második csatornára váltunk, és a Pre és Post Gain potikkal kísérletezünk, igazi szóló hangszínek keverhetők ki, amelyek nagyszerűen használhatók blues riffekhez, szólókhoz. (Lásd a videót...)

 

 

650 rear.jpg

 

 

A Peavey újra fejlesztett Classic sorozatáról, közöttük a Classic 30/112 módosításairól itt olvashatsz.

 

 

Specifikáció

 

30 W RMS teljesítmény 16 vagy 8 Ohmon
Pre és Post Gain szabályzás a szóló csatornán
Külső hangszóró csatlakozás
Króm bevonatú sasszé
Kétcsatornás előerősítő
Lábkapcsolóval üzemelő csatornaváltás, zengető és booster
Négy EL84 és három 12AX7 cső
Eredeti rugós zengető, szintállítással
12 inches Steven's Trusonic hangszóró
Effekt hurok
Normál hangerő szabályzó a Clean csatornán
Boost kapcsoló
Háromsávos passzív EQ (mély, közép, magas)
Standby kapcsoló
Klasszikus szövet borítás
Tartozék lábkapcsoló
Súly: 17,92 kg
Méretek: 48,9 x 54,6 x 33 cm (szélesség x magasság x mélység)
Ár: 660-700 USD
Hazai ár: 259 900 Ft

 

 

 

 

 

Árak az Amazon.com-on: klikk ide!
A gyártó weboldala: Peavey