zenesz_logo.pngSzínezd a gitárhangodat az Electro-Harmonix Crayon overdrive pedáljával, amit úgy terveztek, hogy a közép frekvenciákra fókuszáló overdrive pedáloknál szélesebb hangzásbeli alternatívát nyújtson.

 

maxresdefault_700.jpg

 

A Crayon egy meglehetősen sokoldalú ovedrive pedál, független mély és magas hangszínszabályzókkal. A pedált úgy hangolták, hogy a szokásosan közép frekvenciákra fókuszáló overdrive pedálokhoz képest szélesebb hangzásbeli alternatívát nyújtson  a gitárosoknak. (A Crayon jelentése zsírkréta, a gyártó az elnevezéssel is a hangzás színességére kívánt utalni...)

 

A masszív, kompakt házban elhelyezett, könnyen pedálboardra szerelhető pedál a torzított hangok széles tárházát kínálja az éppen csak "piszkos" hangzástól kezdve a totális torzításig bezárólag. Mike Matthews, az EHX alapítója és elnöke, így jellemezte a Crayont: "Vastag, telített és meleg hangzású, nagyon jól használható akár önmagában, akár egy másik overdrive pedál elé kötve. Mindkét esetben a Crayon széles frekvencia tartománya jól artikulált és zeneileg kifejező hangzást produkál."

 

A két hangszínszabályzó poti mellett a pedálon megtaláljuk a szokásos GAIN gombot, ami a bemenő jel erősítését állítja, és a VOLUME gombot, ami pedig a pedál kimenő jelének szintjét szabályozza. Az effekt lábkapcsolóval aktiválható, kikapcsolt állapotban true-bypass működésű.

 

 

 

 

 

A Crayont 9 voltos elemmel szállítják, opcionálisan 9VDC AC adapterrel is használható (pl. EHX 9.6DC-200) kiskereskedelmi ára nagyjából 63 USD.

 

Bővebben: EHX