zenesz_logo.pngSzerencsére napjaink erősítő gyártói időről időre piacra dobnak olyan modelleket – mondjuk úgy, reprodukciókat – melyek eredetijét valóban ikonikus gitárosok használták valamikor.

 

 

 

 

bl j III_600.jpg

 

 

 

A hihetetlen bőséges erősítő kínálatból egy igazán megfelelő blues erősítő kiválasztása elsőre szinte lehetetlennek tűnhet. Szerencsére napjaink erősítő gyártói időről időre piacra dobnak olyan modelleket – mondjuk úgy, reprodukciókat – melyek eredetijét valóban ikonikus gitárosok használták valamikor.  Minthogy ezek az erősítők akkor kiválóan megfeleltek nekik, bízhatunk benne, hogy most is hozzák ugyanazokat a hangi kvalitásokat, ami felkeltette érdeklődésünket a blues hangzás iránt.

 

Tökéletes tisztaságú kifejező hang, dinamika és ha kell crunch-os artikuláció ezek azok a jellemzők, mellyel minden jó blues erősítőnek rendelkeznie kell. A finomságok, apró részletek élethű visszaadása érzelemdús, egységes hangzást eredményez, és ez elengedhetetlen az igazi blues zenében. Ahhoz, hogy egy ilyen tulajdonságokkal rendelkező erősítőt találjunk, a legbiztosabb módszer, ha a jól kipróbált, már bevált klasszikusok felé fordulunk.

 

Öt erősítőt szeretnénk bemutatni sorozatunkban, ezek mindegyike valamely régi modellen alapszik. Tény, hogy néhány közülük vitathatatlanul jobb, mint az eredeti, a jobb minőségű alkatrészeknek – ideértve az apróbb alkatrészeket, a hangszórókat és a csöveket – és a pontosabb gyártási technológiának köszönhetően.

 

 

Fender Hot Rod Blues Junior III

 

A blues erősítők a Fender erősítőkkel kezdődnek és végződnek, világos, dinamikus és részletgazdag hangjuk miatt. Ezért kezdjük egy visszafogott, de elegáns erősítővel, a Fender Hot Rod Blues Junior III-mal. Ez a modell hozza a jellegzetes Fender hangzást, és csak nagyon mérsékelten módosították, hogy megfeleljen a mai modern blues hangzás elvárásainak. Egyszerű, sallangmentes kivitel, a nélkülözhető csillogást-villogást a minimumra csökkentették, a könnyű szállíthatóság és megfizethető ár érdekében.

 

A Fender jelenléte a blues műfajában elvitathatatlan, ezért természetes, hogy csöves erősítőik sok féle variációban készülnek, eleget téve a legkülönfélébb igényeknek és anyagi lehetőségeknek. A Fender Hot Rod Blues Junior III minőség, sokoldalúság és hangszín tekintetében mindenképpen felnő a nagyokhoz, mindeközben még a megfizethető kategóriába sorolható. A megjelenése elegáns, és ami a lényeg, a klasszikus Fender hangzást kompakt méretű, modern "csomagolásban" kapjuk meg.

 

 

91G+0-zx+vL._SL650x_.jpg

 

 

 

A Blues Jr III  viszonylag kisméretű, 15 W teljesítményű, 1x12-es kombó , ami meglepően nagyot szól, elsősorban a 12AX7 előerősítő csöveknek és az EL-84 végcsöveknek köszönhetően. A csövek egy 12 inches Fender "Lightning Bolt" hangszórót hajtanak meg, amit az Eminence gyárt, és úgy tervezték, hogy mind a hangerő, mind a mély hangok terén kiválóan teljesítsen.

 

A Blues Jr III jellemzője a vastag, karakteres közép hangszín, amit még tovább erősíthetünk a FAT boost kapcsolóval. További állítási lehetőségek a Master, Middle, Bass, Treble és Volume potméterekkel lehetségesek. Az erősítőben rugós zengető található, melynek intenzitását a Reverb szabályzóval állíthatjuk. Az erősítőről szóló tesztek, írások gyakorlatilag egybehangzóan azt állítják, hogy a Blues Jr III nevéhez méltóan "blues barát", kiváló a játék dinamikájának, apró finomságainak visszaadásában, ami alapvető fontosságú a blues zenében. Ha egyszerűen kezelhető, és szállítható, megfizethető árú csöves erősítőt keresel blues zenéhez, a Blues Jr III nagyszerű választás.

 

 

 

 

További információk, specifikáció: Fender 

Hazai árak: klikk ide

 

Folytatjuk...