zenesz_logo.png



A KORG bemutatta új, áramvonalas formatervezésű, megfizethető árú B1 digitális zongoráját.

 

700x.jpg

 

 

 

 

A KORG B1 Digital Piano kompakt, jó ár-érték arányt képviselő digitális zongora, amely számtalan, inkább felsőkategóriás hangszerekre jellemző tulajdonsággal is rendelkezik. Az áramvonalas zongora pont olyan jól szól, mint ahogy kinéz. Amint az összes digitális zongora, a KORG B1 is sampling technológiát használ, hogy tökéletesen reprodukálja az akusztikus zongorák gazdag, természetes hangját, és teszi mindezt egy digitális keyboard funkcióival kibővítve. A sampling technológia folyamatos fejlődése és a lényegesen több memória jelenléte miatt a KORG B1 Digital Piano sokkal pontosabban, autentikusabban és kifejezőbben képes visszaadni az akusztikus hangszerek hangját, mint akár csak a néhány évvel ezelőtti digitális zongorák.

 

A hang választékon és kivételes audió képességein túl a B1 úgy viselkedik, mint egy igazi akusztikus zongora, pontosan emulálja a húr rezgéseket, a tompított húrok rezonanciáját, vagyis akusztikus zongora érzetét kelti. Amellett, hogy akusztikus zongoraként használható – 3 féle akusztikus hangszínnel – a B1-gyel két kiváló minőségű elektromos zongora, két orgona és egy csembaló hangszínt is kapunk. Ez a digitális zongora mindennel rendelkezik, amit egy akusztikus zongorától elvárunk, kottatartó, sustain pedál, és ami a legfontosabb, igazi

zongora billentés.

 

 

700x1.jpg

 

 

 

Az elegáns formatervezésű B1 a 8 digitálisan mintavételezett hangszín mellett beépített, MFB Servo technológián alapuló sztereó rendszert, fedélzeti zengetőt és kórus effektet, valamint 88 billentyűs Natural Weighted kalapács mechanikás billentyűzetet kínál. Az utóbbinak a lényege – hogy az akusztikus zongorákhoz hasonlóan – a mélyebb fekvésekben kicsit nehezebb a billentése a hangszernek, mint a felső oktávoknál. A billentyűzet érzékenysége az előadó játékstílusához állítható. Az MFB Servo technológia által vezérelt két szélessávú és egy passzív hangsugárzó torzításmentes, gyönyörű mélydús hangzást eredményez.

 

Külön érdekessége a B1-nek a Partner Mode, amikor a zongorát gyakorlatilag két egymás melletti billentyűzetre osztjuk, melyek ugyanabban a hangmagasságban szólnak. Így tanár és tanítvány, vagy szülő és gyerek egyszerre tudja ugyanazt a részt játszani, ami nagyszerű segítség lehet nehezebb darabok tanulásánál.

 

A KORG B1 digitális zongorához az állványt külön forgalmazzák, és opcionálisan 3 pedálos lábpedál egység is vásárolható hozzá.

 

 

 

700_w.jpg

 

 

 

Specifikáció:

 

Billentyűzet: 88 billentyűs (A0–C8), NH (Natural Weighted) kalapácsmechanikás
Billentés érzékenység: könnyű, normál, nehéz
Hangolási tartomány: 427,5 Hz-től 452 Hz-ig (.05 Hz-es lépésekben)
Transzponálási tartomány: -6 és +5 félhang
Hanggenerátor: sztereó PCM
Polifónia: 120 hang
Hangminták: 8 (3 akusztikus zongora, 2 elektromos zongora, csembaló, 2 orgona)
Effektek: zengető, kórus
Demo számok: 8 db
Metronóm: hangerőszabályzós, tempó tartomány 40–120 BPM, ütem fajták: 2/4, 3/4, 4/4, 5/4, 4/6
Csatlakozások: fejhallgató- és vonalkimenet, pedál
Erősítő teljesítménye: 2 x 9 Watt
Hangszórók: 2 db ovális (100 mm x 50 mm) + 1 db passzív sugárzó
Tápellátás: DC 12 V, AC adapter tartozék
Teljesítmény felvétel: 3 W
Méretek: 1312 mm x 336 mm x 117 mm (szélesség x mélység x magasság) állvány nélkül
Súly: 11,8 kg, állvány nélkül
Tartozékok: zengető (tompító) pedál, AC adapter, kottatartó
Opcionális tartozék: STB1-BK/WH (fekete/fehér) hangszerállvány, 3 pedálos egység (PU-2)
Várható kiskereskedelmi ár: £429.00 + £79.00 hangszerállvány (bruttó árak)

 

 

 

 

 

 

További információk: KORG