zenesz_logo.png



Az IK Multimedia bemutatta az első akusztikus gitárhoz alkalmas mobil mikrofont és interfészt, amely élőben színpadon, és iPhone/iPad, Mac, valamint Android eszközökkel történő felvételhez is használható.

 

irig-acoustic_steel-strings.jpg

 

 

 

Az eszköz elkészítését a flamenco gitár mester, Paco de Lucia egyik dokumentációs anyaga inspirálta. A mobil interfész tulajdonképpen egy miniatűr mikrofon, ami az akusztikus gitár vagy ukulele hanglyukának peremére csíptethető, és vonalkimenete egyaránt alkalmas monitorozásra, felvételre, vagy élő hangosításra.

 

Nem vitás, hogy az akusztikus gitárok hangját legjobban úgy lehet rögzíteni, hogy ha egy felső kategóriás kondenzátor stúdió mikrofont helyezünk megfelelő pozícióba közvetlenül a gitár elé. Az iRig Acousticot úgy tervezték, hogy ha az AmpliTube Acoustic programmal használjuk, tökéletesen modellezi ezt az ideális mikrofon elhelyezést, rendkívül pontosan veszi a teljes frekvencia tartományt, a gitár tonális jellemzőit és felharmonikusait. Mindez az egyedileg tervezett gömbkarakterisztikájú mikrofon és a legújabb MEMS (MicroElectrical-Mechanical System) mikrofon technológiának köszönhető. Ez a kombináció az akusztikus gitár komplett "hangképét" rögzíti – minden rezonanciát és hangi interakciót – ebben eltér a piezoelektromos, vagy mágneses hangszedőktől, amelyek csak tetőlap, vagy a húrok rezonanciáit veszik. Egyszerűen megfogalmazva, az iRig Acoustic az akusztikus gitár hangi jellemzőinek tiszta és tökéletes továbbítására képes.

 

 

 

irigacoustic_640xcrop_mix.jpg

 

 

 

Az új eszköz audio kimenetét csatlakoztathatjuk bármely iPhone, iPad, iPod, Mac, vagy Android eszköz fejhallgató bemenetéhez szabvány 1/8-inches TRRS kábellel, ami azonban a rajta lévő mama sztereó jack csatlakozónak köszönhetően monitorozásra is alkalmas. Fejhallgatónkat ehhez a jack aljzathoz csatlakoztatva könnyedén gyakorolhatunk, vagy egy keverő, illetőleg bármely más erősítő felé adhatunk kimenő jelet.

 

 

 

irigacoustic_headphones_0U6A3664.jpg

 

 

 

Az iRig Acoustic a hozzá tartozó AmpliTube Acoustic alkalmazással nyújt igazi élményt, melyben erősítők, effektpedálok állnak rendelkezésünkre és akusztikus gitár egyéb jellemzőit szabályozhatjuk. A kalibrációs folyamat során az alkalmazás analizálja a gitár frekvencia tartományát, hogy a legtökéletesebb hangzást továbbíthassa. Az alkalmazásban található három akusztikus erősítő közül kettő tranzisztoros, egy pedig csöves, mindegyikkel Gain, Presence, Volume szabályzási lehetőséget és egy háromsávos EQ-t kapunk, csak úgy mint speciális effekteket a delay-től kezdve a flangeren át a rugós zengetőig és kórusig.

 

 

 

iPhone_iPad_atacoustic.jpg

 

A fenti erősítő effekteken túl akusztikus effekt pedálokat is illeszthetünk az effekt lánchoz, így például grafikus EQ, parametrikus EQ, kompresszor, 12 húros emulátor, oktáv pedál, gerjedés gátló, gitár test modellező található az alkalmazásban, de egy 8 sávos felvevő és zeneszerkesztő program is része az AmpliTube Acousticnak.

 

Az iRig Acousticot az AmpliTube Acoustic FREE változatával forgalmazzák, amelyben egy tranzisztoros erősítő, beépített effektekkel, gerjedés gátló, és egysávos felvevő segíti munkánkat.

 

Az iRig Acoustic kiskereskedelmi ára 49,99 EUR. Az AmpliTube Acoustic az App Store-on keresztül vásárolható meg, bővebb információ: https://www.ikmultimedia.com/products/acousticios/

 

 

 

 

 

További részletek az iRig Acousticról: https://www.ikmultimedia.com/products/irigacoustic/