zenesz_logo.png



A Seafoam Plus Chorus pedálban az a 30 ms-os automatikus duplázó dolgozik, ami a cég forradalmian új Double Tracker pedáljában debütált.

Seafoam Plus Chorus 334x.jpg

 

A Keeley Electronics bejelentette új Seafoam Plus effekt pedálját, melyben a kórus, a duplázó (Double Tracker) és a zengető az új DSP technológiájukon alapszik. A pedál belsejében található kapcsolókkal az effektet gitárhoz, vagy basszushoz hangolhatjuk. Az analógra hangolt kórus és modulációs effektek újszerű és vintage hangzásokat is kínálnak ebben az apró pedálban.

 

"Tulajdonképpen az Automatic Double Tracking pedál és kórus pedáljaink sikerére építkeztünk, kombináltuk ezeket az effekteket új DSP platformunkon, a 24-bites Spin FV-1 technológiát alkalmazva" – mondta Robert Keeley a cég mérnök vezérigazgatója. "Olyan algoritmusokat készítettünk, melyek teljesen egyediek az effekt pedálok világában."

 

A pedál 12 féle módban működtethető. A Mode Select kapcsolóval választható bármelyik üzemmód – ADT, Seafoam, Dual Chorus – használható akár gitárral, akár basszusgitárral, ezt a pedál belső kapcsolójával állíthatjuk be. Basszus módban a zengető helyett flanger és vibrato áll rendelkezésünkre.

 

ADT: a kórus újra definiálása. A Seafoam Plus Chorus pedálban az a 30 ms-os automatikus duplázó dolgozik, ami a cég forradalmian új Double Tracker pedáljában debütált. Az ADT kórust a Keeley "igazi" kórusnak nevezi, mert létrehoz egy második és harmadik hangot – mint az énekesek egy igazi kórusban. De nem csak különböző időben, hanem különböző magasságban szólalnak meg a hangok. Ez valódi kórus.

 

Seafoam Mode: az új Seafoam Plus Chorus széles, dús hangot produkál, valódi, zenei vibrátókkal. Nagyjából azt a vintage kórus hangzást kapjuk, amit a legtöbb analóg BBD kórus pedálnál megismertünk. Az új Mix Control gomb mindegyik módban az eredeti "száraz" hang és az effektezett hang arányát állítja. Seafoam módban a középső állásban a klasszikus kórus hangzást halljuk, balra tekerve kevesebb kórus és több száraz hang, jobbra tekerve pedig több vibrátó effekt és kevesebb eredeti hang hallható.

 

Dual Chorus Mode: a Keeley létrehozott egy frekvenciaváltón alapuló dupla kórus motort. Ez a mód lehetővé teszi az igazán intenzív kórus effekt használatát, független mélység szabályzási lehetőséggel a mély és magas frekvenciákra vonatkozólag. Ez a kórus hangok Nirvánája.

 

 

 

 

A Seafoam Plus Chorus pedált az oklahomai Edmondban tervezték és kézzel gyártják, várható kiskereskedelmi ára 189 USD.

 

További információk: Keeley