zenesz_logo.pngA louisianai PreSonus cég bemutatta R65 és R80 dupla erősítős, 100 wattos, különleges magassugárzóval szerelt stúdió monitorjait.

 

r65_pair.jpg

 

 

 

A PreSonus bemutatta új R65 és R80 típusú aktív stúdió monitorjait, melyeket két D osztályú végfokkal láttak el. Az erősítők a mély hangszórót 100 W RMS, az Air Motion Transformer (AMT) szalagsugárzót 50 W RMS teljesítménnyel hajtják meg, és mindkettőben megtalálható a cég Acoustic Tuning szabályzó egysége, mellyel a monitorokat a felvételi környezethez lehet hangolni.

 

Az R65-ben és R80-ban is 6,8 négyzethüvelykes AMT szalagsugárzó tweetereket szereltek, melyek levegősebb és kivételesen részletgazdag magas hangokat eredményeznek. Az R széria monitorjaira jellemző a széles oldalirányú lesugárzás, ugyanakkor függőleges sugárzási tartományuk nagyon keskeny, elkerülendő a mennyezetről, vagy az asztalról történő visszaverődéseket. Az R65-ben 6,5 inches, az R80-ban 8 inches kevlár membrános hangszórót találunk. Mindkét modellen biztosított a szimmetrikus XLR és 6,3 mm-es TRS, valamint az aszimmetrikus RCA vonalszintű bemenet.

 

 

 

r_series_acoustic_controls.jpg

 

 

 

Az Acoustic Tuning panel kapacsolóival a felhasználó optimalizálhatja a monitort a felvételi, vagy keverési helyszínhez. A négyállású Acoustic Space kapcsoló segítségével a mély hangok túlzott erősítését kompenzálhatjuk, ami akkor jelenik meg, ha a hangfalakat fal közelébe helyezzük el. A magassugárzó szintszabályzójával a helység nem kívánatos visszaverődéseit csillapíthatjuk, a HP (felül áteresztő) szűrő pedig a külső mélynyomó – pl. PreSonus Temblor – rendszerbe integrálását könnyíti meg.

 

 

 

r_series_wave-web(1).jpg

 

 

 

 

A monitorok védelmét rádiófrekvenciás árnyékolás, túlfeszültség elleni védelem, melegedés elleni védelem, mélyhangszóró védelem szolgálja. A frekvencia átvitel az R65-nél 50 Hz – 25 kHz, az R80-nál pedig 45 Hz – 25 kHz. A PreSonus R65 és R80 már kapható, javasolt kiskereskedelmi ár:  £379 és £459.

 

 

 

 

 

Részletes specifikáció: PreSonus