zenesz_logo.png



A VOX bemutatta VT20X, VT40X és VT100X modelljeit, melyekben kombinálja a teljesen új, kifinomult modellező technológiáját a 12AX7 csövekkel hajtott előerősítővel.

 c1.jpg

 

 

 

A VOX Valvetronix sorozatának 2001-es bemutatkozása óta a cég folyamatosan fejleszti ezt a vonalat, hogy a lehető legjobb megoldást kínálja azoknak a gitárosoknak, akik komolyan foglalkoznak gitárhangzásuk tökéletesítésével. A VOX most bemutatta VT20X, VT40X és VT100X modelljeit, melyekben kombinálja a teljesen új, kifinomult modellező technológiáját a 12AX7 csövekkel hajtott előerősítővel.

 

Mindegyik új kombóban megtaláljuk a VOX új VET (Virtual Element Technology), modellező eljárását, ami nem magát a hangot kívánja emulálni, hanem az eredeti erősítő áramköreit és összetevőit, miközben a többfokozatú csöves Valvetronix előerősítőben alkalmazott analóg áramkörök a klasszikus csöves hangzás apró finomságairól gondoskodnak. Vagyis az új sorozat esetében nem pusztán az eredeti erősítő hangjának modellezéséről van szó, mert a Virtual Element Technology lehetővé teszi, hogy a modellezés az eredeti erősítő áramkörök legalsó szintjein kezdődjön és így tökéletesen reprodukálható legyen a kívánt csöves hangzás.

 

 

Nov15_PG_LNU_Vox_Hi-reso-VT20X_WEB.jpg

 

 

A 11 erősítő modell (20, ha használjuk a szerkesztő programot) a gitárosok által leginkább keresett csöves erősítők hangját kínálja, ideértve ritka vintage, vagy drága butik erősítőket is.  Természetesen a mai, modern high-gain erősítők hangja is rendelkezésre áll, így a gitárosok sokoldalúan, sokféle stílusban fejleszthetik játéktechnikájukat. A VTX erősítők Bias állítást és A/AB osztályú erősítők közötti választást is nyújtanak, ezzel tovább bővítve a testreszabás lehetőségeit.

 

 

 

vox-vt20x-valvetronix-580.jpg

 

 

 

 

 

Ahogy az elején említettük a kombók háromféle változatban készülnek:

 

VT20X
A legkisebb a VTX sorozatban, teljesítménye 20 W, ideális otthoni, vagy gyakorló erősítő.
Fontosabb jellemzők:
1 x 8" VOX hangszóró
12AX7 csővel szerelt többfokozatú előerősítő
11 erősítő modell, 13 autentikus effekt, 33 gyári program
Méretek: 410 x 225 x 347 mm
Súly: 7,3 kg
Tartozék AC adapter, lábkapcsoló opcionális
Várható ár: 180 USD

 

 

 

VT40X
Nagyobb teljesítmény, nagyobb hangszóró, a VT40X nagyszerűen használható gyakorló és stúdió erősítő, de kisebb koncerteken is megállja a helyét.

Fontosabb jellemzők:
Teljesítmény: 40 W, 1 x 10” VOX hangszóró
12AX7 csővel szerelt többfokozatú előerősítő
11 erősítő modell, 13 autentikus effekt, 33 gyári program
Méretek: 462 x 225 x 404 mm
Súly: 9,5 kg
Tartozék AC adapter, lábkapcsoló opcionális
Várható ár: 250 USD

 

 

 

VT100X

100 W teljesítményével a VT100X a legnagyobb erősítő az új Valvetronix sorozatban. Színpadra vagy stúdióba tervezték, ez a kompakt kombó elég hangos bármilyen helyszínre.

Fontosabb jellemzők:
Teljesítmény: 100 W, 1 x 12” VOX hangszóró
12AX7 csővel szerelt többfokozatú előerősítő
11 erősítő modell, 13 autentikus effekt, 33 gyári program
Méretek: 600 x 267 x 489 mm
Súly: 18,9 kg
Tartozék tápkábel, lábkapcsoló opcionális
Várható ár: 350 USD

 

 

 

 

A VTX kombók a cég szabadalmazott basszusreflex ládájával készülnek a megfelelő mélyhang visszaadás érdekében. Az új erősítők kompatibilisek a VOX Tone Room szoftverével, ami Windows, Mac, iOS és Android operációs rendszerekhez is rendelkezésre áll, és segítségével testreszabhatjuk az erősítő modelleket és effekteket. Az új VOX kombók november végétől lesznek kaphatók.

 

Részletes specifikáció: VOX