zenesz_logo.png



Ha Eddie Van Halen gitárhangjának elkötelezett híve vagy, esetleg egy még "piszkosabb" hangú overdrive pedálra van igényed, itt a ragyogó alkalom...

 

mxr_evh_5150_overdrive.jpg

 

 

 

 

Az MXR tervezőcsapata összefogott Eddie Van Halennel, hogy létrehozzon egy nagy tudású, telített hangú, szuper túlhajtott hangzásokat produkáló overdrive pedált. Tették ezt azzal a nem titkolt céllal, hogy Van Halen híres gitárhangját – vagy legalább annak lehetőségét – átadják a gitárosoknak, függetlenül attól, hogy milyen erősítőt használnak.

 

Így készült el az EVH 5150 Overdrive pedál, ami egyesíti a MOSFET áramkör csöves hangzású karakterét a szabályzási lehetőségek olyan kínálatával, ami kivételesen sokoldalú és izgalmas torzított hangzást eredményez bármilyen erősítőn.

 

Az EVH 5150 Overdrive potijaival mind színpadon, mind stúdióban beállíthatjuk Eddie gitárhangzásainak teljes spektrumát, a lélegzetelállító korai klasszikus sound-jától kezdődően egészen a napjainkban használt szuper artikulált high gain hangzásig bezárólag.

 

Az Output és Gain szabályzókkal a hangerő és a torzítás szintjét állíthatjuk, a 3 sávos passzív EQ egységgel pedig ízlés szerint variálhatjuk a hangszíneket. A Boost kapcsolóval további extra erősítést és kompresszálást adhatunk a hanghoz, a Gate potméterrel – ami mögött a Smart Gate áramkör dolgozik – csökkenthetjük a nemkívánatos zajokat.

 

Az EVH 5150 természetesen true bypass konstrukció – azaz kikapcsolva nem színezi a gitár jelét – és rendkívül masszív, "turnéálló", egyedi, Eddie Van Halen stílusú házban kapott helyet. Ha Eddie Van Halen gitárhangjának elkötelezett híve vagy, esetleg egy még "piszkosabb" hangú overdrive pedálra van igényed, itt a ragyogó alkalom...

 

Az MXR EVH 5150 Overdrive várható kiskereskedelmi ára 199 USD.

 

 

 

 

A gyártó weboldala: JimDunlop.com