zenesz_logo.png



Úgy tűnik a Mesa az évet a Mark sorozat két abszolút kívánatos reinkarnációjával szeretné zárni, ezek a Mark Five:35 fej és kombó.

 

mark-five-35-head-front-700.jpg

 

 

 

Tavaly ősszel mi is írtunk a Mesa Mark Five:25 kompakt fejről, ami kiváló tulajdonságai és hihetetlen felszereltsége miatt nagyon hamar népszerű lett. Úgy tűnik a Mesa az évet a Mark sorozat két abszolút kívánatos reinkarnációjával szeretné zárni, ezek a Mark Five:35 fej és kombó.

 

A Mark Five:35 továbbviszi a 25-ös modell koncepcióját, azonban a Multi-Watt™ csatornánként váltható teljesítmény szabályzás még egy opcióval bővült: 35, 25 vagy 10 Wattra. Az új erősítő számos áramkört a korábbi Mark IIC+, Mark IV and Mark V modellektől örökölt. Mindekét csatornánál független csatornánkénti Solo, Gain, Magas, Közép (+ mid boost az 1. csatornán) Mély, Presence és Reverb szabályzókat találunk, a legendás ötsávos grafikus EQ mindkét csatornát kiszolgálja.

 

 

mark535-combo-front-650.jpg

 

 

Négy EL84 és hat 12AX7 dolgozik az erősítőben, melynek két csatornája összesen 6 különböző stílusú, előre beállított hangzást kínál. Az 1. csatornánál Clean, Fat vagy Crunch, a 2. csatornánál Mark IIC+, Mark IV és Xtreme módok állnak rendelkezésre, amiket közvetlen a jack bemenet mellett elhelyezett mikrokapcsolókkal tudunk aktiválni.

 

A Mark Five:25-nél is rendelkezésre álló CabClone™ hangszóró emulált, beépített terheléssel és földleválasztó kapcsolóval ellátott DI kimenetet is továbbfejlesztették, most már háromféle hangfal hangzás között választhatunk: zárt, nyitott és vintage. Szintén a hátlapon találjuk a fejhallgató kimenetet, a lábkapcsoló és az effekt hurok aljzatait.

 

 

 

mark-5-35-front-panel_700.jpg

 

 mark-5-35-rear-panel700.jpg

 

Nagyításhoz klikk a képre! 

 

 

 

A Mark Five:35 valamikor 2016 elejétől lesz kapható, a kombóba Celestion Custom 90 hangszórót építenek, az új erősítők ára kissé borsos, a fej várható listaára £1,749, a kombóé £1,949.

 

 

 

 

 

További információk és specifikáció: Mesa/Boogie