zenesz_logo.pngA Guitar Player Magazin összeállította 2015 – szerintük – legjobban sikerült gitárerősítőinek és gitárjainak listáját. Ebből szemezgettünk, kicsit szem előtt tartva a hazai igényeket.

 

A Guitar Player Magazin összeállította 2015 – szerintük – legjobban sikerült gitárerősítőinek és gitárjainak listáját. Azokat az erősítőket/hangszereket emelték ki, amelyek valamilyen módon figyelemfelkeltők voltak, akár megjelenésükkel, formavilágukkal, akár tudásukkal, elkészítésük minőségével. Az első részben öt ilyen erősítőt mutatunk be, kevés szöveggel és sok videóval, majd következnek a gitárok.

 

 

 

Z-LUX-combo_blk-zwreck3-650.jpg

Dr. Z Z-LUX

 

"A Z-LUX a legjobb erősítő, amin valaha játszottam." – Joe Walsh (Eagles)

A rendkívül könnyű és kompakt Z-Lux négy 6V6 végcsővel szerelt végerősítője 40 vagy 20 wattot szállít az egyedi tervezésű 12 inches hangszórónak. Az előerősítőben 4 x 12AX7, 1 x 12AT7 csövek dolgoznak. A kombó csöves meghajtású zengetővel és csodálatos hangú tremoló effekttel is rendelkezik.

 

DrZAmps.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 mesa_boogie_amp_mark_650.jpg

 

 

 

Mesa/Boogie Mark 5 Twenty-Five

 

Ebbe a legutolsó, 25 wattos fejbe sikerült a gyártónak mindent belepakolnia – a klasszikus tiszta hangzástól kezdve a crunch-os hangon keresztül a lélegzetelállító Mark IIC+ és Mark IV soundig bezárólag – ami annyira népszerűvé tette Mark sorozatot színpadon és stúdióban egyaránt. Mindezt az elképzelhető legkisebb méretben és kategóriáját tekintve kedvező áron.

 

MesaBoogie.com

 

 

 

 

 

 Írásunk a Mesa/Boogie Mark 5 Twenty-Five-ról

 

 

 

 

 

 

 

Orange-Rockerverb-100-MkII_650.jpg

 

 

 

Orange Rockerverb 100 MkII 

 

Erős, mint egy tank, tiszta és dirty csatorna, csöves meghajtású zengető, full csöves 100 wattos fej, minden együtt van, hogy az erősítő tovább növelje az Orange hírnevét, amit a minőségi hangzás terén a rock és metál arénákban megszerzett.

 

OrangeAmps.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Roland-JC-40_6701.jpg

 

 

 

 

Roland JC-40

 

A gyönyörű, de hatalmas klasszikus JC-120 szerencsére ledobott néhány kilót, felszedett pár modern jellemzőt és ha lehet még csodálatosabban szól, mint valaha. 40 W sztereó teljesítmény, két 10 inches hangszóró, sztereó bemenet, sztereó kórus, fedélzeti vibrátó, torzító és zengető, és mindössze 15,8 kg súly.

 

RolandUS.com

 

 

 

 

 

 Írásunk a Roland JC-40-ről

 

 

 

 

 

 

 

 

vox_ac10c1_670.jpg

 


 

Vox AC-10C1

 

Klasszikus tiszta Vox csilingelés és overdrive, pehelykönnyű, elegáns kivitelben. A stúdió minőségű zengető, a hátul zárt láda, a külső hangfal csatlakozási lehetőség még dögösebbé teszi ezt az erősítőt.

 

VoxAmps.com

 

 

 

 

 Írásunk a Vox AC-10C1-ről