zenesz_logo.pngA Blackstar dinamikus fejlődésének újabb bizonyítéka ez a pedál, amit a NAMM Show-n mutatott be a cég. A HT sorozatból már kaptunk ízelítőt korábban és bátran kijelenthetjük, hogy nem csak az erősítők frontján de a pedálok terén is nagyot alkotottak.

A HT-Metal azonnal arcunkba mondja küldetését, összetéveszthetetlenül a rockzenészeknek készült a motyó. Bár a Metal szó óriási méretben ragyog a készüléken, azt azért leszögezném, hogy nem csak metálgitárosok használják és használhatják. Mert a torzítónak fokozatai vannak, és "egyesben" igencsak finom is tud lenni ez a szörnyeteg. Alapvetően azok merüljenek bele ebbe a hangzásba, akik a marshallos hangzást kedvelik, bár a Blackstar, a Marshall hangzással ellentétben minden készülékében hordozza a választás lehetőségét, azaz nem csak egy hangzásra képes. Mégis eljutottunk oda, hogy lassan felismerhető a hangzása a Blackstar cuccoknak, pedig nincs mögötte fél évszázad, mint a Marshall és a Fender életében, pláne nincs mögötte a rocktörténelem, ami az agyunkba égett az előbb említett két márka megszólalásával.

 

BlackStar Life600x400.jpg

 

A HT Metal valójában egy Overdrive, egy Distortion és egy Booster tökéletes ötvözése, használhatjuk bármelyik funkcióra. Kétféle torzítást állíthatunk be, amiben az a szép, hogy a gain koppanásig kitekerésével sem tudjuk a hangot szépkenni, foghatunk négyeshangzatokat is, értelmezhető marad a játék. A pedálon, ahogy az erősítőkön megannyiszor írtuk már, szerepel az ISF potméter, amivel a britt és az amerikai hangzás között választhatunk. Külön funkció, hogy emulated speaker kimenet is található az effekten, ami a koncerteken és a stúdióban is hasznos lehet.

 

www.sound-service.de