zenesz_logo.pngMegjelent az EHX új KEY9 pedálja mellyel klasszikus elektromos zongora, orgona, vibrafon, és marimba hangszíneket állíthatunk elő gitárunkkal.

 EHX_700.jpg

 

 

Megjelent az EHX új KEY9 pedálja mellyel klasszikus Wurlitzer és Rhodes zongora hangzásokat állíthatunk elő gitárunkkal. A KEY9 ugyanazt a technológiát használja, mint a cég díjnyertes B9 és C9 Organ Machine pedáljai, melyekről mi is beszámoltunk.

 

A KEY9 kilenc gyári presetet kínál: Dynamo, Wurli, Suitcase, Mallets, Eighty Eight, Tri-Glorious, Vibes, Organ és Steel Drums. Ha végig megyünk a hangszereken, hallhatjuk, hogy nem csak a legnépszerűbb elektromos zongora hangszíneket emulálja a pedál, hanem vibrafon, orgona, és steel drum is van a kínálatban.

 

A Dyanmo és Wurli a hagyományos Rhodes és Wurlitzer zongora hangját állítja elő, ötletes, hogy a gitár alsó húrjai ebben az esetben egy oktávval mélyebben szólalnak meg, a zongora bal kéz játékának megfelelően. A Suitcase preset szintén elektromos zongora hangszín, de phase shifterrel dúsítva. Sorrendben a Mallets – marimba – majd a 80-as éveket idéző tremolós zongora, az Eighty Eight következik. A Tri-Glorious nem igazán keyboard hangszín, hanem a szintén a 80-as években nagy népszerűségnek örvendő Dytronics stílusú kórus effektet szimulálja. A sort a nagyon jól sikerült vibrafon, orgona és steel drum hangzások zárják.

 

A KEY9 kezelőfelülete, egyszerű és jól áttekinthető. Egy 9 állású kapcsolóval választhatjuk ki a kívánt hangszert. A Key gomb a választott hangszín hangerejét szabályozza, míg a Dry gombbal a gitár száraz hangját keverhetjük a választott hangszerhez. A CTRL1 és CTRL2 potikkal az adott hangszín különböző jellemzőit – például a tremolót, a kórust, vagy a phasert szabályozhatjuk.

 

Érdemes megnézni a bemutató videót, hogy saját fülünkkel győződjünk meg arról, mit tud a KEY9.

 

 

 

 

 

Az EHX új pedálja szabványos 9,6-Volt/DC200mA AC adapterrel működik, amit tartozékként kapunk hozzá, a KEY9 ára 79 900 Ft - Mezzoforte Hangszeráruház.