zenesz_logo.pngA Yamaha ma mutatta be a THR sorozatának két új, számos különleges szolgáltatással felszerelt 100 wattos modellező erősítőjét, a THR100H és THR100H-Dual fejeket.

 

thr100hd-front-700.jpg

 

A Yamaha ma mutatta be a THR sorozatának két új, számos különleges szolgáltatással felszerelt 100 wattos modellező erősítőjét, az egycsatornás THR100H és a kétcsatornás THR100H-Dual fejeket. Az új Yamaha THR100H-Dual valóban két erősítő, amelyben két csatorna - teljesen független szabályzási lehetőségekkel - és ami a legérdekesebb, két végfok van, míg kisebb testvére, a THR100H csak egycsatornás és természetesen egy végerősítőt tartalmaz.

Mindkét kompakt fej ötféle gitárhangzást (erősítő típust) kínál, Solid, Clean, Crunch, Lead és Modern, ez utóbbi az inkább brit karakterű Clean amerikai változata kíván lenni. A Crunch szintén a brit rockot idézi, a Clean ismét inkább az USA-ba visz bennünket, a Solid pedig a hagyományos tranzisztoros erősítők világába kalauzol.

A végerősítőnél ötféle végcső konfiguráció szimulálására van lehetőségünk úgymint: 6V6, EL84, KT88, 6L6GC és EL34 valamint választhatunk az „A” és az „A/B” topológia között. Az effekt szekció háromféle boostert és négyféle reverbet (Hall/Room/Plate/Spring) és zajzárat is tartalmaz.

 

dual rear 700.jpg

 

Az első panelen Gain, Master, Bass, Mid, Treble, Presence, Reverb és Hangerő szabályzókat találunk, és szintén itt helyezték el a Booster szabályzógombját, valamint a Solid, Clean stb. erősítő típusok váltókapcsolóját. Ez utóbbinál – a THR100H-Dual esetében – egy háromállású kapcsoló segítségével lehetőség van az előre beállított két különböző erősítő típus és két különböző végcső konfiguráció közötti váltásra, vagy akár egyszerre történő megszólaltatására is.

A hátsó panelen helyezték el a végcső konfiguráció váltógombjait, a teljesítményváltó kapcsolót, az impedancia váltót, a földleválasztót, a hangszóró szimulációval ellátott két vonalkimenet XLR csatlakozóit, az USB csatlakozót, a négygombos lábkapcsoló csatlakozóját, a fejhallgató kimenetet, és a két hangfalkimenetet.

A „D” osztályú végerősítő 100 wattot teljesít 8 vagy 4 Ohmon (50 wattot 4 Ohmon és 50+50 wattot Dual Amp állásban). A Yamaha  beépített az erősítőbe  egy 24-bit/44,1 kHz-es konvertert, így az USB porton keresztül az erősítőt számítógéphez is csatlakoztathatjuk. A négygombos lábkapcsolót tartozékként kapjuk a fejhez.

A Yamaha bemutatott két új hangfalat is, melyek az új fejekkel párban használhatók, ezek a THR112C és a THR212C modellek, mindkettőt Eminence hangszórókkal gyártják.

 

 

Bővebben: Yamaha Magyarország