zenesz_logo.pngA Grand Auditorium testformájú új gitárt olyan gitárosoknak tervezték, akik kényelmes, könnyen játszható és színpadra termett hangszert keresnek.

 

WCG18CE_700.jpg

 

 

A Washburn Guitars bejelentette, hogy Comfort sorozatának WCG18CE típusú elektroakusztikus gitárja már kapható. A Grand Auditorium testformájú új gitárt olyan gitárosoknak tervezték, akik kényelmes, könnyen játszható és színpadra termett hangszert keresnek.

 

A Washburn Comfort sorozat hangszereit úgy alakították ki, hogy azok valósággal rásimulnak a gitáros testére, akár ülve, akár állva játszik. A hátoldalon található ívelt bemélyedés és az elvékonyodó felső oldalfal rendkívüli komfortérzetet biztosít.

 

A Washburn új akusztikus gitárját Dreadnought testformával is gyártja, elektronikával, vagy a nélkül. A Dreadnought fazonú elektroakusztikus verzió single cutaway kivitelben készül, hogy a felső fekvéseket könnyen el lehessen érni.

 

Mindegyik változat esetében a tető a válogatott lucfenyőből, a káva és a hátlap mahagóni fából készül. A nyak szintén mahagóni, amire 21 érintős rózsafa fogólapot ragasztottak. Az elektronika Fishman Isys+ 301T, a hanglyuk körüli díszítés kaliforniai kagyló.

 

 

 

USM-WCG18CEB_700.jpg

 

 

Specifikáció:

 

Modell: WCG18CE
Forma: Grand Auditorium
Tetőlap: válogatott lucfenyő
Hátlap: mahagóni
Oldalfal: mahagóni
Merevítés: negyed fűrészelt sitka fenyő
Rozetta (hanglyuk körüli díszítés): kaliforniai kagyló
Nyak: szaténfényű mahagóni, kétirányú merevítő pálcával
Fogólap: rózsafa 21 érintővel, pont alakú berakásokkal
Felső nyereg: Graphtech Nubone, 43 mm
Menzúra: 25,5” (648 mm)
Elektronika: Fishman 301T
Húrláb: rózsafa
Hangolók: krómozott öntött

 

A Washburn Comfort WCG18CE natúr és fekete színben kapható, egyelőre csak a brit árát tudjuk, ez ÁFA-val 279 font, ami nagyjából 123 000 forint.

 

További információk: Washburn