zenesz_logo.png



A lengyel Taurus Amplification a napokban mutatta be gitárerősítőjének régóta várt legújabb verzióját, a Stomp-Head 5.CE modellt.

 d6c4cd9_700.jpg

 

 

A lengyel Taurus Amplification a napokban mutatta be gitárerősítőjének régóta várt legújabb verzióját. Nagyjából két éve mi is írtunk a Taurus különleges, lábpedálba épített Stomp-Head 2 modelljéről, a most debütáló legújabb változat, a Stomp-Head 5.CE (Custom Edition) nevet kapta. Az erősítőt pillanatnyilag csak rendelésre gyártják, de a rendkívül kedvező fogadtatás és számtalan pozitív visszajelzés miatt a cég hamarosan elkezdi a sorozatgyártást.

 

A Taurus logóval ellátott eszközök mindig nagyon vonzóak, részben kompakt kivitelük, részben sokoldalúságuk és kiváló hangjuk miatt.

 

A Taurus ezúttal egy háromcsatornás modellt mutatott be, ennek eredményeképpen az erősítővel előállítható hangzások igen csak széles spektrumot fednek le. A kristálytiszta hangtól, a klasszikus overdrive-os hangzáson keresztül, a telített, kemény torzítós high-gain soundig bezárólag. Azt mondhatjuk, hogy a gitárosok ezzel az erősítővel szinte korlátlan szabadságot élveznek az általuk áhított hangszín kialakításában.

 

 

Taurus-Stomp-Head-5-Custom-Edition-Back_700.jpg

 

 

 

Az innovatív MTD (Master Tube Design) technológiának köszönhetően a Stomp-Head 5.CE a csöves erősítők hangját meghatározó minden lényeges jellemzővel rendelkezik. Az erősítőt elhelyezhetjük a padlón, az effekt pedálok mellett, vagy hagyományos módon a hangfal tetején, (ebben az esetben szükség van egy külső lábkapcsolóra) esetleg a pedálboardon. A lábkapcsolók garantálják a gyors csatornaváltást, vagy némítást, akár előadás közben is.

 

A Stomp-Head használható előerősítőként is, hangfal csatlakoztatása nélkül. A emulált hangfal kimenettel ellátott LINE OUT kimeneten keresztül keverőhöz, vagy végerősítőhöz csatlakozhatunk. Az emulált hangfalkimenet egy CELESTION Vintage 30 hangszóróval szerelt hangfalat modellez.

 

 

 

 

 

Specifikáció

 

Kimenő teljesítmény: 90 W / 4 Ohm, 8 Ohm, 16 Ohm
Automatikus hangszóró impedancia felismerés
Master Tube Design technológia
Csövek: 12AX7
Csatornák száma: 3 db; Clean, Classic Lead, High Gain Lead
Lábkapcsolók száma: 5 db; 1-2-3 csatornaváltás, booster, némítás
CLEAN csatorna: Bass, Middle, Treble, Gain, Volume, mid-range és bright kapcsoló
CLASSIC LEAD csatorna: Drive, Bass, Middle, Treble, Volume, mid-range és bright-dark kapcsoló
HIGH GAIN LEAD csatorna: Drive, Bass, Middle, Treble, Volume, mid-range és bright-dark kapcsoló
Master kezelőszervek: Noise Gate, Boost, Master hangerő
Bemeneti impedancia kapcsoló (+6dB)
Soros effekt loop
Emulált hangfal kimenettel ellátott LINE OUT
Bemenet külső csatornaváltóhoz
Mix mód: mindhárom csatorna egyidejűleg használható és a mixbe küldhető
Kimenő teljesítmény csökkentő kapcsoló (40 W)
Méretek: 90 x 330 x 205 mm (magasság x szélesség x mélység)
Súly: 2,65 kg
Kiskereskedelmi ár: 1 197 EUR

 

További információk: Taurus Amplification